Ryža varená spolu s orestovaným mletým mäsom, nastrúhanou mrkvou a podávaná s parmezánom je jednoduchou pochúťkou, ktorá je vhodná pre celú rodinu!
Čo budete potrebovať
- 500 g chudého (aspoň 80 %) mletého hovädzieho mäsa
- 1 malá cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
- 1/4 lyžičky korenia
- 1 šálka nevarenej ryže arborio alebo dlhozrnnej bielej ryže
- 3 a 1/2 šálok hovädzieho vývaru
- 1/2 šálky nastrúhanej mrkvy
- 1/2 šálky strúhaného čerstvého parmezánu
- 3 lyžice nasekané čerstvé pažítky
Postup
- Vo veľkej nepriľnavej panvici restujte hovädzie mäso, cibuľu, cesnak a korenie na stredne vysokom ohni 5 až 7 minút za občasného miešania, kým nie je mäso dôkladne prepečené; v prípade potreby sceďte tuk.
- Vmiešajte ryžu a za stáleho miešania varte 2 minúty.
- Vmiešajte vývar a priveďte zmes do varu.
- Znížte teplotu na stredne nízku.
- Zakryte pokrievkou a varte 10 minút.
- Vmiešajte mrkva.
- Varte nezakryté ďalších 5 až 7 minút alebo pokiaľ sa tekutina nevstrebe.
- Zložte panvicu zo sporáka.
- Vmiešajte syr.
- Zakryte pokrievkou a nechajte 3 minúty stáť.
- Posypte čerstvou pažítkou.
Vyskúšajte aj naše výborné recepty na rizoto ako z Talianska na každodenné varenie. Užite si toto jednoduché a rýchle jedlo!