Rizoto s mletým mäsom, mrkvou a parmezánom

Rizoto s mletým mäsom, mrkvou a parmezánom

Ryža varená spolu s orestovaným mletým mäsom, nastrúhanou mrkvou a podávaná s parmezánom je jednoduchou pochúťkou, ktorá je vhodná pre celú rodinu!

Čo budete potrebovať

  • 500 g chudého (aspoň 80 %) mletého hovädzieho mäsa
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 1 šálka nevarenej ryže arborio alebo dlhozrnnej bielej ryže
  • 3 a 1/2 šálok hovädzieho vývaru
  • 1/2 šálky nastrúhanej mrkvy
  • 1/2 šálky strúhaného čerstvého parmezánu
  • 3 lyžice nasekané čerstvé pažítky

Postup

  • Vo veľkej nepriľnavej panvici restujte hovädzie mäso, cibuľu, cesnak a korenie na stredne vysokom ohni 5 až 7 minút za občasného miešania, kým nie je mäso dôkladne prepečené; v prípade potreby sceďte tuk.
  • Vmiešajte ryžu a za stáleho miešania varte 2 minúty.
  • Vmiešajte vývar a priveďte zmes do varu.
  • Znížte teplotu na stredne nízku.
  • Zakryte pokrievkou a varte 10 minút.
  • Vmiešajte mrkva.
  • Varte nezakryté ďalších 5 až 7 minút alebo pokiaľ sa tekutina nevstrebe.
  • Zložte panvicu zo sporáka.
  • Vmiešajte syr.
  • Zakryte pokrievkou a nechajte 3 minúty stáť.
  • Posypte čerstvou pažítkou.
Ryža s orestovaným mletým mäsom, nastrúhanou mrkvou a syrom, ozdobená čerstvou pažítkou a servírovaná v miske s vidličkou.
www.bettycrocker.com

Vyskúšajte aj naše výborné recepty na rizoto ako z Talianska na každodenné varenie. Užite si toto jednoduché a rýchle jedlo!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.