Ryža s koreňovou zeleninou, mäsom a strúhaným syrom

Ryža s koreňovou zeleninou, mäsom a strúhaným syrom

Pripravte si jednoduchý obed či večeru z ryže, mletého mäsa, koreňovej zeleniny a paradajok. Navyše všetko zvládnete uvariť v jednom hrnci!

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 400 g mletého mäsa
  • morská soľ
  • mleté ​​čierne korenie
  • 3 bobkové listy
  • 2 cibuľa
  • 4 strúčiky
  • 65 g mrkvy
  • 70 g zeleru
  • 65 g petržlenu
  • 200 g krájaných paradajok v konzerve
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 lyžica pálivej papriky
  • 1 l hydinového vývaru
  • 400 g predvarenej ryže
  • 100 g mrazeného hrášku
  • 100 g eidamu
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • nakladané uhorky

Postup

  • Na rozpálenom oleji vo veľkom hrnci orestujte mäso.
  • Ochuťte soľou, korením a bobkovým listom.
  • K opečenému mäsu pridajte nakrájanú cibuľu, nadrobno nasekaný cesnak a po chvíľke aj kocky koreňovej zeleniny.
  • Krátko orestujte.
  • Ochuťte paradajkami z konzervy, mletou sladkou i pálivou paprikou a po krátkom opečení zalejte vývarom.
  • Do tekutého základu nasypte hrášok, ryžu a pomaly varte pod pokrievkou do zmäknutia ryže a vsiaknutia väčšiny tekutiny.
  • Následne nechajte 30 minút na teplom mieste odpočinúť.
  • Rizoto servírujte v hlbokom tanieri posypané strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou.
  • Podávajte s kyslými uhorkami.
Ryža s mletým mäsom, koreňovou zeleninou a paradajkami servírovaná na tanieri a posypaná syrom. Vedľa je vidlička a miska kyslých uhoriek.
www.kuchynalidla.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.