Pripravte si jednoduchý obed či večeru z ryže, mletého mäsa, koreňovej zeleniny a paradajok. Navyše všetko zvládnete uvariť v jednom hrnci!
Čo budete potrebovať
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 400 g mletého mäsa
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- 3 bobkové listy
- 2 cibuľa
- 4 strúčiky
- 65 g mrkvy
- 70 g zeleru
- 65 g petržlenu
- 200 g krájaných paradajok v konzerve
- 1 lyžica sladkej papriky
- 1 lyžica pálivej papriky
- 1 l hydinového vývaru
- 400 g predvarenej ryže
- 100 g mrazeného hrášku
- 100 g eidamu
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- nakladané uhorky
Postup
- Na rozpálenom oleji vo veľkom hrnci orestujte mäso.
- Ochuťte soľou, korením a bobkovým listom.
- K opečenému mäsu pridajte nakrájanú cibuľu, nadrobno nasekaný cesnak a po chvíľke aj kocky koreňovej zeleniny.
- Krátko orestujte.
- Ochuťte paradajkami z konzervy, mletou sladkou i pálivou paprikou a po krátkom opečení zalejte vývarom.
- Do tekutého základu nasypte hrášok, ryžu a pomaly varte pod pokrievkou do zmäknutia ryže a vsiaknutia väčšiny tekutiny.
- Následne nechajte 30 minút na teplom mieste odpočinúť.
- Rizoto servírujte v hlbokom tanieri posypané strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou.
- Podávajte s kyslými uhorkami.