Paradajkové rizoto s mletým mäsom a mozzarellou

Paradajkové rizoto s mletým mäsom a mozzarellou

Tento výdatný recept by ste si rozhodne nemali nechať ujsť. Ak máte radi staré dobré bolonské cestoviny aj rizoto, spojte chute oboch dobrôt a pripravte si jeden hviezdny pokrm. Podávajte s čerstvou bazalkou a syrom.

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, olúpaná a nakrájaná nadrobno
  • 3 strúčiky cesnaku, olúpané a rozdrvené
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 500 g ryže carnaroli
  • 500 ml paradajkovej passaty
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 1 lyžica cukru (voliteľne)
  • 200 g mozzarelly, nakrájané na kúsky
  • 100 g strúhaného parmezánu

Postup

  • Vo veľkom hrnci rozohrejte olej.
  • Jemne restujte cibuľu po dobu 3 minút, alebo kým nezmäkne.
  • Pridajte cesnak a restujte 1 minútu.
  • Zvýšte teplotu a pridajte mleté ​​mäso.
  • Mäso opečte, čo by malo trvať cca 5 minút.
  • Znížte teplotu na strednú a vmiešajte ryžu.
  • Počas celého procesu varenia rizoto neustále miešajte!
  • Prilejte paradajkovú passatu a posypte oreganom.
  • Premiešajte a nechajte rizoto 5 minút alebo pokiaľ sa tekutina nevstrebe, mierne prevariť.
  • Do rizota pridajte 125 ml hovädzieho vývaru a miešajte, kým sa vývar nevsiakne do ryže.
  • Opakujte, kým nespotrebujete všetok vývar.
  • Pokiaľ ryža stále nie je úplne uvarená, pridajte troška vývaru alebo vody a miešajte, kým nie je ryža uvarená podľa vašich predstáv.
  • Voliteľne vmiešajte cukor.
  • Do rizota pridajte mozzarellu a nechajte rozpustiť.
  • Podávajte posypané strúhaným parmezánom.
Ryža s paradajkovou passatou a mletým mäsom servírovaná na tanieri s čerstvou bazalkou, mozzarellou a cherry paradajkami. Na tanieri je aj lyžica a vidlička.
www.greedygourmet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.