Bravčová bábika z grilu s bylinkovou omáčkou

Bravčová bábika z grilu s bylinkovou omáčkou

Dokonalá kombinácia trstinového cukru, rímskej rasce, údenej papriky a citrónovej kôry povýši vašu bravčovú bábiku na úplne novú úroveň. Bylinková omáčka jej navyše dodáva ďalší chuťový rozmer. Podávajte s grilom anou zeleninou, ako je špargľa alebo cuketa.

Čo budete potrebovať

Na bravčovú bábiku:

  • kôra z 1 citróna
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžičky údené papriky
  • 1 lyžička drvenej rímskej rasce
  • ½ lyžičky soli
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 700 g bravčovej bábiky

Na bylinkovú omáčku:

  • 2 jarné cibuľky (len biele a svetlo zelené časti), nakrájané na tenké plátky
  • 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate, nasekané nadrobno
  • ¼ šálky extra panenského olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 3 lyžice červeného vínneho octu
  • 2 lyžice čerstvých listov oregána
  • 1/2 lyžičky drvených vločiek červeného chilli
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  • V malej miske rozšľahajte citrónovú kôru, trstinový cukor, papriku, rímsku rascu a soľ.
  • Vmiešajte olej a vytvorte pastu.
  • Potrite pastou celé bravčové mäso.
  • Gril na 5 minút predhrejte alebo rozpáľte grilovaciu panvicu na stredne vysokom plameni.
  • Grilujte bravčové mäso za občasného obracania kliešťami, kým nezuhoľnatie a teplomer s okamžitým odpočtom zasunutý do najhrubšej časti nezaznamená 63 ° Celzia, asi 20 minút.
  • Väčšie bábiky dajte ešte dopiecť do rúry predhriatej na 200 ° Celzia, kým nedosiahnete požadovanú teplotu, ďalších 15 až 25 minút.
  • Nechajte 10 minút odpočinúť.
  • strednej miske zmiešajte jarnú cibuľku, petržlenovú vňať, olej, cesnak, ocot, oregano a červené chilli; dochuťte soľou a čiernym korením.
  • Nakrájajte bravčové mäso a naložte ho na tanier.
  • Podávajte s bylinkovou omáčkou.
Nakrájaná grilovaná bábika servírovaná s omáčkou z byliniek na tanieri.
www.delish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.