Dokonalá kombinácia trstinového cukru, rímskej rasce, údenej papriky a citrónovej kôry povýši vašu bravčovú bábiku na úplne novú úroveň. Bylinková omáčka jej navyše dodáva ďalší chuťový rozmer. Podávajte s grilom anou zeleninou, ako je špargľa alebo cuketa.
Čo budete potrebovať
Na bravčovú bábiku:
- kôra z 1 citróna
- 2 lyžice trstinového cukru
- 2 lyžičky údené papriky
- 1 lyžička drvenej rímskej rasce
- ½ lyžičky soli
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 700 g bravčovej bábiky
Na bylinkovú omáčku:
- 2 jarné cibuľky (len biele a svetlo zelené časti), nakrájané na tenké plátky
- 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate, nasekané nadrobno
- ¼ šálky extra panenského olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, lisované
- 3 lyžice červeného vínneho octu
- 2 lyžice čerstvých listov oregána
- 1/2 lyžičky drvených vločiek červeného chilli
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- V malej miske rozšľahajte citrónovú kôru, trstinový cukor, papriku, rímsku rascu a soľ.
- Vmiešajte olej a vytvorte pastu.
- Potrite pastou celé bravčové mäso.
- Gril na 5 minút predhrejte alebo rozpáľte grilovaciu panvicu na stredne vysokom plameni.
- Grilujte bravčové mäso za občasného obracania kliešťami, kým nezuhoľnatie a teplomer s okamžitým odpočtom zasunutý do najhrubšej časti nezaznamená 63 ° Celzia, asi 20 minút.
- Väčšie bábiky dajte ešte dopiecť do rúry predhriatej na 200 ° Celzia, kým nedosiahnete požadovanú teplotu, ďalších 15 až 25 minút.
- Nechajte 10 minút odpočinúť.
- strednej miske zmiešajte jarnú cibuľku, petržlenovú vňať, olej, cesnak, ocot, oregano a červené chilli; dochuťte soľou a čiernym korením.
- Nakrájajte bravčové mäso a naložte ho na tanier.
- Podávajte s bylinkovou omáčkou.