Tieto jemné a chutné bravčové špízy sa skvele hodia na letné grilovanie. Podávajte ich s ryžou a s ľubovoľnou zeleninou ako perfektný hlavný chod!
Čo budete potrebovať
- 700 – 900 g bravčovej bábiky, zbavené striebornej kože, nakrájané na 2,5 cm kúsky
Na omáčku:
- ½ šálky hoisin omáčky
- 3/4 lyžičky soli
- 2 lyžičky korenia 5 vôní
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1/4 čajové mletého kajenského korenia
- 1/4 lyžičky kukuričného škrobu
- 2 jarné cibuľky na ozdobu, nakrájané na tenké plátky (voliteľne)
Postup
- Pokiaľ používate drevené špajle, namočte ich aspoň na 30 minút do teplej vody, aby ste zmiernili pripaľovanie na grile.
- V malej miske zmiešajte ingrediencie na omáčku.
- Odoberte 1/4 šálky omáčky a schovajte si ju na neskôr.
- Pridajte kúsky bravčového mäsa a zvyšnú omáčku do veľkej misy a premiešajte, aby sa mäso rovnomerne obalilo.
- Napichajte bravčové mäso na špízy a medzi každým kúskom mäsa ponechajte cca 0,5 cm medzeru, aby ste podporili rovnomerné grilovanie
- Nastriekajte špajle po celom povrchu olejom v spreji.
- Predhrejte gril na vysokú teplotu, vyčistite rošty a pomocou papierových utierok a klieští ľahko potrite rošty kuchynským olejom.
- Bravčové špízy grilujte 3–4 minúty, kým nezhnednú.
- Otočte, potrite odloženou omáčkou a grilujte ďalšie 3-4 minúty, kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 60 stupňov Celzia.
- Preneste na tanier a dajte špízy voľne do stanu z alobalu.
- Nechajte 5 minút odpočinúť.
- Posypte jarnou cibuľkou a podávajte s ryžou.