Veľmi ľahký recept na pstruha z grilu vyžaduje iba 4 prísady a je hotový za menej ako 25 minút. Je tiež nízkosacharidový a bezlepkový! Perfektný ako večera vo vyťaženom týždni. Ak hľadáte ďalšie recepty s rybami, pozrite sa na našich 5 receptov s lososom na masle , ktoré si musíte urobiť na večeru.
Čo budeme potrebovať
- 450 g filétov z pstruha dúhového
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 lyžice rozpusteného masla (môžete použiť ghí)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletého kôpru
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Odrežte list alobalu dostatočne veľký, aby sa pstruh úplne zabalil.
- Vložte pstruha do alobalu.
- Dochuťte ho soľou a korením.
- Pstruha pokvapkajte rozpusteným maslom.
- Navrch dajte mletý cesnak a čerstvý mletý kôpor.
- Strany fólie prehneme cez pstruha a úplne ho zakryte.
- Pečte asi 13 minút.
- Potom otvorte alobal a opekajte na grile ďalšie 3 minúty.
Jedná sa o lahodný recept na grilovaného pstruha, ktorý sa naozaj hodí k roztlačenému karfiolu, karfiolovej ryži , pečeným zeleným fazuľkám alebo dokonca pečenému ružičkovému kelu . Ale pokiaľ vám nevadí jesť sacharidy, môžete túto rybu podávať s lahodnou pečenou ryžou.