Tento ľahký recept na grilovaného pstruha ponúka fantastickú chuť čerstvej ryby, soli, cukru, čerstvého kôpru a plátkov limetky. Rybu grilujte niekoľko minút na priamom ohni, aby sa dobre opekla a získala nádych po grilovaní. Ďalšie nápady na grilovaciu sezónu , nájdete u nás!
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžička jemnej morskej soli
- 2 lyžičky cukru
- 4 ks pstruha
- ¼ lyžičky soli
- ¼ lyžičky čierneho korenia
- 60 g vetvička kôpru
- 2 stredné limetky (každá nakrájaná na tenké plátky)
Postup
- Zmiešajte 2 šálky vody, morskú soľ a cukor v plytkej miske a pridajte rybu.
- Nechajte odstáť 20 minút a potom zlejte.
- Pripravte oheň na drevenom uhlí. Nechajte uhlie horieť, kým plamene neuhasnú. Presypte horúce uhlíky na jednu stranu grilu.
- Grilovací rošt potrite olejom a položte rošt nad uhlie.
- Posypte rybie mäso soľou a korením.
- Plátky kôpru a limetky rozdeľte rovnomerne na rybu.
- Umiestnite pstruhy na priame teplo a grilujte 4 minúty.
- Otočte a preložte ho na nepriame teplo. Grilujte 12 minút alebo pokiaľ nebude ryba hotová.