Tieto medové hovädzie rebrá grilované v rúre sú extrémne krehké. Sú dvakrát pečené a navyše dusená v medovej BBQ omáčke. Najlepšie je k nim podávať domáci nadýchaný chlieb , ktorým môžete vytrieť aj tú poslednú kvapôčku dokonalej grilovacej omáčky.
Čo budeme potrebovať
- 2 kg hovädzích rebier
- 40 g dijonskej horčice
- 70 ml medu
- 2 lyžice štipľavej omáčky
- 1 lyžica cibuľového prášku
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov C.
- V strednej mise zmiešajte dohromady dijonskú horčicu, med, pálivú omáčku, cibuľový prášok, soľ a mleté čierne korenie.
- Nalejte ¾ marinádovej omáčky na hovädzie rebrá a vmasírujte do mäsa.
- Rebrá zabaľte do alobalu. Umiestnite rebrá do pekáča. Pečiete v rúre asi 40 minút.
- Vyberte rebrá a odstráňte alobal. Rebrá potrieme zvyškom marinády. Pečte ďalších 10 minút.
- Vyberte rebrá z rúry a pred podávaním ich nechajte aspoň 10 minút odpočívať.