Grilované hovädzie rebrá v mede

Grilované hovädzie rebrá v mede

Tieto medové hovädzie rebrá grilované v rúre sú extrémne krehké. Sú dvakrát pečené a navyše dusená v medovej BBQ omáčke. Najlepšie je k nim podávať domáci nadýchaný chlieb , ktorým môžete vytrieť aj tú poslednú kvapôčku dokonalej grilovacej omáčky.

Čo budeme potrebovať

  • 2 kg hovädzích rebier
  • 40 g dijonskej horčice
  • 70 ml medu
  • 2 lyžice štipľavej omáčky
  • 1 lyžica cibuľového prášku
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov C.
  • V strednej mise zmiešajte dohromady dijonskú horčicu, med, pálivú omáčku, cibuľový prášok, soľ a mleté čierne korenie.
  • Nalejte ¾ marinádovej omáčky na hovädzie rebrá a vmasírujte do mäsa.
  • Rebrá zabaľte do alobalu. Umiestnite rebrá do pekáča. Pečiete v rúre asi 40 minút.
  • Vyberte rebrá a odstráňte alobal. Rebrá potrieme zvyškom marinády. Pečte ďalších 10 minút.
  • Vyberte rebrá z rúry a pred podávaním ich nechajte aspoň 10 minút odpočívať.
Rebrá obalené v medovej marináde a sezame.
Zdroj: kissmysmoke.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.