Recept na grilované koleno pripravené priamo na vonkajšom grile je úplne dokonalým a chutným pokrmom pre všetky letné dni! A najlepšie osvieženie pre dokonale vypečené mäso je domáca limonáda od nás !
Čo budeme potrebovať
Na koleno
- 2 bravčové kolená
- 60 ml bieleho octu
- 1 lyžica drveného cesnaku
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 2 lyžičky soli
- 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 lyžička borievky
- 1 lyžička rasce
- 1 lyžička feniklových semienok
Na omáčku
- 500 ml tmavého piva
- 500 ml kuracieho vývaru
- 1 nahrubo nakrájaná mrkva
- 1 hnedá cibuľa nakrájaná nahrubo
- 1 lyžica drveného cesnaku (alebo celá hlava cesnaku preliateho)
- 6 plodov borievky
- 4 bobkové listy
Postup
- Narežte kožu na bravčových kolenách.
- Všetky suché ingrediencie zmiešajte dohromady a dajte do malej misky. Zmiešajte ich s prelisovaným cesnakom a olejom.
- Tú votrite iba do mäsa. Udržujte zmes mimo kože.
- Kožu potrite octom.
- Nechajte v chladničke cez noc odkryté.
- Všetky prísady na omáčku vložte do panvice. Pridajte bravčové päty a prikryte.
- Pečte na grile prikryté, vyhriateho na 150 ° C asi 3 hodiny.
- Kožu osušíme, zľahka osolíme a vložíme späť do na otvorený gril kožou dole rúry na 40 minút.
- Podávajte s omáčkou a obľúbenými prílohami.
Všetky tieto dokonalé recepty na grilované koleno sa dajú pripraviť vpomalom elektrickom hrnci , ktorý si môžete vybrať u nás v detailnej recenzii.