Jablčné lievance so škoricovým maslom

Jablčné lievance so škoricovým maslom

Tieto nadýchané lievance s jablkami sú plné kyslých a sladkých jabĺk pre dokonalé raňajky. Ako si ešte viac spríjemniť ráno? Pripravte si k tomu ešte sladkú z ovsených vločiek !

Čo budeme potrebovať

  • 300 g hladkej múky
  • 2 lyžičky sódy
  • 2 vajcia
  • 285 ml cmar
  • 4 lyžice mlieka
  • 85 g rozpusteného masla
  • 2 malé jablká (ošúpané, zbavené jadrovníka a nastrúhané)
  • 50 g sušených brusníc
  • javorový sirup
  • 85 g zmäknutého masla
  • 0,5 lyžičky soli
  • 1 lyžička škorice
  • 2 lyžičky práškového cukru

Postup

  • Na výrobu škoricového masla zmiešajte 85 g zmäknutého masla, štipku soli, lyžičku škorice a 2 lyžičky práškového cukru.
  • Zmes potom zabaľte do potravinárskej fólie, vytvarujte valček a nechajte vychladiť.
  • V mise zmiešame múku, sódu a štipku soli.
  • Uprostred urobte jamku, do ktorej postupne zašľahajte vajcia, následne cmar, mlieko a rozpustené maslo.
  • Akonáhle je zmes hladká, vmiešame nastrúhané jablká a brusnice.
  • Na nepriľnavej panvici rozpustite trochu masla.
  • Keď je panvica horúca, pridajte cesto.
  • Varte 2-3 minúty, kým sa neobjavia bublinky a spodok nestuhne a nezezlátne.
  • Otočte a varte ešte pár minút.
  • Jablkové lievance preložte na tanier, zakryte papierom na pečenie a udržujte v teple.
  • Ak chcete lievance podávať, naskladajte ich na tanier, navrch dajte poriadny kúsok škoricového masla a pokvapkajte javorovým sirupom.

Krásne a symetrické lievance neurobíte bez kvalitnej nepriľnavej panvice z ocele ! Najlepšie je, že sú na nej urobené výdute, z ktorých budete vyberať lívanec jeden ako druhý!

Hora nadýchaných zlatistých lievancov posypaných práškovým cukrom.
Zdroj: onafm.canalblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.