Tieto nadýchané lievance s jablkami sú plné kyslých a sladkých jabĺk pre dokonalé raňajky. Ako si ešte viac spríjemniť ráno? Pripravte si k tomu ešte sladkú z ovsených vločiek !
Čo budeme potrebovať
- 300 g hladkej múky
- 2 lyžičky sódy
- 2 vajcia
- 285 ml cmar
- 4 lyžice mlieka
- 85 g rozpusteného masla
- 2 malé jablká (ošúpané, zbavené jadrovníka a nastrúhané)
- 50 g sušených brusníc
- javorový sirup
- 85 g zmäknutého masla
- 0,5 lyžičky soli
- 1 lyžička škorice
- 2 lyžičky práškového cukru
Postup
- Na výrobu škoricového masla zmiešajte 85 g zmäknutého masla, štipku soli, lyžičku škorice a 2 lyžičky práškového cukru.
- Zmes potom zabaľte do potravinárskej fólie, vytvarujte valček a nechajte vychladiť.
- V mise zmiešame múku, sódu a štipku soli.
- Uprostred urobte jamku, do ktorej postupne zašľahajte vajcia, následne cmar, mlieko a rozpustené maslo.
- Akonáhle je zmes hladká, vmiešame nastrúhané jablká a brusnice.
- Na nepriľnavej panvici rozpustite trochu masla.
- Keď je panvica horúca, pridajte cesto.
- Varte 2-3 minúty, kým sa neobjavia bublinky a spodok nestuhne a nezezlátne.
- Otočte a varte ešte pár minút.
- Jablkové lievance preložte na tanier, zakryte papierom na pečenie a udržujte v teple.
- Ak chcete lievance podávať, naskladajte ich na tanier, navrch dajte poriadny kúsok škoricového masla a pokvapkajte javorovým sirupom.
Krásne a symetrické lievance neurobíte bez kvalitnej nepriľnavej panvice z ocele ! Najlepšie je, že sú na nej urobené výdute, z ktorých budete vyberať lívanec jeden ako druhý!