Lievance s karamelizovanými jablkami

Lievance s karamelizovanými jablkami

Lievance sú vždy obľúbenými raňajkami, ale sladký jablkový topping zaradí tieto krásky do inej ligy. Jablká sú jednoducho dokonalou surovinou, čo dokladajú aj tieto recepty na jablčné torty v 4 dokonalých prevedeniach!

Čo budeme potrebovať

  • 3 veľké vajcia
  • 300 g hladkej múky
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 1 lyžica slnečnicového oleja

Na karamelizované jablká

  • 50g masla
  • práškový cukor
  • 3 olúpané jablká (nakrájané)
  • 100 ml vaječného likéru Advocaat (alebo iný vaječný likér)
  • ľahko vyšľahaná hustá smotana

Postup

  • Vo veľkej mise rozšľahajte vajcia, pridajte múku, cukor a mlieko a ušľahajte do hladka. Cesto by malo byť dostatočne husté, aby pomaly padalo z lyžice.
  • Na panvici rozohrejte na strednú teplotu trochu slnečnicového oleja.
  • Pridajte cesto a pečte lievance.
  • Lievance môžete otočiť, keď bublinky vystúpia na povrch.
  • Lievance otočte a varte asi dve minúty.
  • Pre karamelizované jablká rozohrejte maslo v malom hrnci na strednú teplotu. Pokiaľ sú vaše jablká veľmi kyslé, pridajte do masla trochu práškového cukru a varte, kým sa cukor nerozpustí.
  • Pridajte nakrájané jablká a za občasného miešania varte do mäkka a zlatisto hnedej farby.
  • Nalejte polovicu Advocaata a nechajte prebublať a zredukovať.
  • Lievance podávajte preliate jablky, posypané práškovým cukrom a zostávajúcim Advocaatom s kopčekom šľahačky.

Vaječný likér si môžete vychutnať aj v špeciálnom nápoji známom ako Affogato! Stačí vám iba dve ingrediencie! Aké sa dozviete v našom článku o tomto lahodnom talianskom nápoji .

Biely tanierik s kúskami jabĺčok upečených v karameli.
Zdroj: thebigmansworld.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.