Bravčová bábika so sladkou omáčkou zo sliviek. Na kompletný recept vám postačí iba 6 ingrediencií! Lepkavá zredukovaná omáčka je tak chutná, že budete chcieť zdvojnásobiť jej množstvo. Ale existuje oveľa viac spôsobov, ako si ju vychutnať. Skúste ich s našimi luxusnými receptami s bravčovou bábikou!
Ingredience
Na bábiku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 kg bravčovej bábiky
- 1 polievková lyžica korenia na steak (alebo len soľ a korenie)
Na omáčku
- 5 sliviek (nakrájaných na veľmi malé plátky)
- 3 lyžice balzamikového octu
- 4 lyžice medu
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Celú bábiku potrite olivovým olejom a pridajte zvolené korenie.
- Korenie rozotrite tak, aby pokrylo celé mäso zo všetkých strán.
- Vložte bravčovú bábiku do pekáča, voľne prikryte hliníkovou fóliou a pečte 30–40 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov, kým nebude bábika prepečená a uprostred svetlo ružová.
- Vyberte bravčovú bábiku z rúry a nakrájajte ju. Pokiaľ je pre vás príliš ružová, zakryte pekáč alobalom a nechajte ju 10-15 minút odležať na linke (bravčové mäso sa bude ďalej variť vlastnou teplotou).
- V stredne veľkej panvici zmiešajte nakrájané slivky, balzamikový ocot a med a priveďte do varu.
- Znížte teplotu a za občasného miešania varte 10-15 minút odkryté, aby sa omáčka zredukovala. Slivky by mali zmäknúť a pustiť šťavu.
- Odstavte z platne, prikryte a pred podávaním nechajte prikryté ešte 10 minút odležať. To pomôže omáčke zhustnúť.
- Nakrájanú bravčovú bábiku prelejte lyžicou slivkovej omáčky.