Bravčová sekaná s hubami a ovocným chutney

Bravčová sekaná s hubami a ovocným chutney

Tak toto je úplná delikatesa, ktorú musíte vyskúšať! Sekaná z mletého bravčového mäsa, lesných húb a vlašských orechov potretá ovocným chutney sa stane vašou novou obľúbenou pochúťkou, ktorú si budete chcieť pripravovať stále dookola.

Čo budete potrebovať

  • 1/2 šálky vlašských orechov, nasekaných
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nastrúhaná
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 400 g lesných húb, nakrájaných
  • 750 g mletého bravčového mäsa
  • 1 a 1/2 šálky strúhanky
  • 1/2 šálky plocholistej petržlenovej vňate, jemne nasekané
  • 1 vajce
  • 3/4 šálky ovocného chutney
  • šalát alebo zelenina, na podávanie

Postup

  • Predhrejte rúru na teplovzduch na 180 °C.
  • Formu na pečenie s rozmermi 10 x 20 cm ľahko vymažte tukom.
  • Vložte vlašské orechy do nepriľnavej panvice na vysoký plameň.
  • Opekajte za častého miešania 5 minút, kým nebudú opečené.
  • Vyberte orechy z panvice a nechajte ich vychladnúť.
  • Do panvice pridajte olej, cibuľu a cesnak.
  • Znížte plameň na strednú.
  • Restujte 3 minúty, kým cibuľa nezmäkne.
  • Pridajte huby, zvýšte teplotu a restujte, kým huby nezmäknú a všetka tekutina sa neodparí.
  • Dajte stranou vychladnúť.
  • Z vychladnutých húb zlejte prebytočnú tekutinu a preložte do veľkej misy.
  • K hubám pridajte mleté ​​bravčové mäso, strúhanku, petržlenovú vňať, vajcia, soľ, korenie a vlašské orechy.
  • Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Lyžicou nalejte zmes do vymastenej formy.
  • Pomocou rúk pevne pritlačte a vyhlaďte povrch.
  • Pečte 40–45 minút alebo kým nebude sekaná svetlo zlatá a prepečená.
  • Pred preklopením na tanier dajte na 10 minút bokom.
  • Vršok potrite 1 lyžicou chutney.
  • Nakrájajte a podávajte teplé alebo studené so šalátom alebo zeleninou a zvyšným chutney.
Pokrájaná sekaná z mletého bravčového mäsa, lesných húb a vlašských orechov potretá ovocným chutney na doske.
www.australianmushrooms.com.au

Vyskúšajte aj naše obľúbené recepty na lahodné čatné alebo omáčky nielen k mäsu. Máme pre vás sladké aj slané varianty!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.