Tak toto je úplná delikatesa, ktorú musíte vyskúšať! Sekaná z mletého bravčového mäsa, lesných húb a vlašských orechov potretá ovocným chutney sa stane vašou novou obľúbenou pochúťkou, ktorú si budete chcieť pripravovať stále dookola.
Čo budete potrebovať
- 1/2 šálky vlašských orechov, nasekaných
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nastrúhaná
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 400 g lesných húb, nakrájaných
- 750 g mletého bravčového mäsa
- 1 a 1/2 šálky strúhanky
- 1/2 šálky plocholistej petržlenovej vňate, jemne nasekané
- 1 vajce
- 3/4 šálky ovocného chutney
- šalát alebo zelenina, na podávanie
Postup
- Predhrejte rúru na teplovzduch na 180 °C.
- Formu na pečenie s rozmermi 10 x 20 cm ľahko vymažte tukom.
- Vložte vlašské orechy do nepriľnavej panvice na vysoký plameň.
- Opekajte za častého miešania 5 minút, kým nebudú opečené.
- Vyberte orechy z panvice a nechajte ich vychladnúť.
- Do panvice pridajte olej, cibuľu a cesnak.
- Znížte plameň na strednú.
- Restujte 3 minúty, kým cibuľa nezmäkne.
- Pridajte huby, zvýšte teplotu a restujte, kým huby nezmäknú a všetka tekutina sa neodparí.
- Dajte stranou vychladnúť.
- Z vychladnutých húb zlejte prebytočnú tekutinu a preložte do veľkej misy.
- K hubám pridajte mleté bravčové mäso, strúhanku, petržlenovú vňať, vajcia, soľ, korenie a vlašské orechy.
- Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Lyžicou nalejte zmes do vymastenej formy.
- Pomocou rúk pevne pritlačte a vyhlaďte povrch.
- Pečte 40–45 minút alebo kým nebude sekaná svetlo zlatá a prepečená.
- Pred preklopením na tanier dajte na 10 minút bokom.
- Vršok potrite 1 lyžicou chutney.
- Nakrájajte a podávajte teplé alebo studené so šalátom alebo zeleninou a zvyšným chutney.
Vyskúšajte aj naše obľúbené recepty na lahodné čatné alebo omáčky nielen k mäsu. Máme pre vás sladké aj slané varianty!