Zemiaky s údeným a krúpami

Zemiaky s údeným a krúpami

Sýte, voňavé a chutné zemiakové placky s jačmennými krúpami a údenou krkovičkou zachutnajú celej vašej rodine. Máte ich pripravené za chvíľku, nepotrebujete na ne žiadne zložité ingrediencie a ešte si pochutnáte!

Čo budete potrebovať

  • 5 väčších zemiakov
  • 1 šálka jačmenných krúp
  • 200 g údené krkovičky
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice hladkej múky
  • soľ, mleté korenie, majorán podľa chuti
  • bravčová masť alebo rastlinný olej na vyprážanie

Postup

  • Krúpy uvarte do mäkka, zlejte a nechajte vychladnúť.
  • Zemiaky očistite a spolu s cesnakom nastrúhajte na hrubom strúhadle.
  • Do zemiakov pridajte vychladnuté krúpy, vajíčka, múku, soľ, korenie a majoránku.
  • Údenú krkovicu nakrájajte na drobné kocky a všetko spolu dobre premiešajte.
  • Na panvicu pridajte bravčovú masť alebo olej a nechajte rozohriať.
  • Potom zo zmesi tvarujte menšie placky, ktoré smažte z oboch ctrán do zlatista.
  • Nechajte si chutiť!
Zemiačiky s jačmennými krúpami a údenou krkovičkou na tanieri s vedľa položenou doskou, na ktorej sú plátky údeného mäsa a celozrnného chleba a tiež je tu položený pohár s pivom.
www.recepty.aktuality.sk

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie na najlepšie panvičky Woll . Jedná sa o luxusný set panvíc na rôzne účely, ktoré sú schopné dosiahnuť naozaj skvelé výsledky. Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.