Kysnutý zemiak z rúry

Kysnutý zemiak z rúry

Táto kysnutá placička zo zemiakov je niečo, ako chutný zemiakový koláčik. Pri pečení vám vznikne vrecko, ktoré je možné naplniť ľubovoľnou náplňou podľa chuti. Samotné cesto je veľmi jemné, preto ho môžete podávať buď k dobrému mäsu, ako je recept na hovädzie mäso s čiernym korením , alebo zemiak zakusovať k indickému butter chicken !

Čo budeme potrebovať

  • 100 ml teplého mlieka
  • 150 g varených zemiakov
  • 150 g múky
  • 25 g masla
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička suchého droždia
  • 10 g čerstvého droždia

Postup

  • Do teplého mlieka pridajte cukor a droždie, nechajte 5-10 minút odstáť, kým sa droždie nerozpustí.
  • Uvarené zemiaky rozdrvíme na pyré, pridáme maslo a soľ.
  • Potom pridáme mlieko s droždím.
  • Postupne pridávame múku, miesime na mäkké cesto. Cesto miesime približne 5 minút.
  • Cesto dáme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme na teplom mieste 40-60 minút kysnúť, kým sa nezdvojnásobí.
  • Uhnite cesto, rozdelíme na 8 guličiek s hmotnosťou 50-55 g.
  • Zapnite rúru, aby sa zahriala na 200 stupňov.
  • Každú guľôčku vyvaľkajte na placičku s priemerom 12 cm.
  • Snažte sa ich opatrne vyváľať, aby sa cesto nepotrhalo, pretože pri pečení bude otvorom unikať vzduch a zemiak sa príliš nenafúkne.
  • Pečte 4 koláče na jednom plechu v rúre predhriatej na 200 stupňov po dobu 8-10 minút.
Zemiaková placka upečená v rúre.
Zdroj: diyjoy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.