Grilovaná špargľa s balzamikovou redukciou

Grilovaná špargľa s balzamikovou redukciou

Pozdvihnite špargľa s týmto recept na úplne inú úroveň! Ogrilovaná špargľa ozdobená balzamikovou redukciou, strúhaným parmezánom a opečenými píniovými orieškami urobí z vašej letnej grilovačky úplne luxusnú záležitosť, na ktorú budú všetci ešte dlho spomínať.

Čo budete potrebovať

  • 1 kg čerstvej špargle
  • 1 lyžica olivového oleja + ďalšia na pokvapkanie
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého korenia
  • 1/2 šálky balzamikovej redukcie
  • 1/4 šálky píniových orieškov (pražených)
  • čerstvo nastrúhaný parmezán

Na balzamikovú redukciu:

  • 1 šálka balzamikového octu
  • 2 lyžice cukru alebo medu
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 1/4 šálky studenej vody

Postup

  • Varte balzamikový ocot s cukrom alebo medom a soľou 10 minút, kým sa nezredukuje na polovicu.
  • Kukuričný škrob primiešajte do studenej vody a nalejte do redukovaného octu.
  • Miešajte na miernom ohni, kým omáčka nezhustne.
  • Takto redukciu môžete skladovať vo vzduchotesnej nádobe po dobu až 3 týždňov.
  • Pred použitím zahrejte a premiešajte.
  • Orežte a vyhoďte tuhé konce špargle.
  • Pokvapkajte 1 lyžicou olivového oleja a dochuťte soľou a korením.
  • Predhrejte gril na vysokú teplotu.
  • Po rozohriatí položte špargľu priamo na gril.
  • Grilujte 3–4 minúty z každej strany, kým nebude uvarený, ale stále mierne chrumkavý.
  • Ak pracujete so silnejšou špargľou, pridajte 1-2 minúty z každej strany.
  • Preložte špargľu na servírovací tanier a pokvapkajte ho balzamikovou redukciou, následne ho posypte čerstvým parmezánom, opečenými píniovými orieškami a pokvapkajte olivovým olejom.
  • Ihneď podávajte.
Ogrilovaná špargľa ozdobená balzamikovou redukciou, strúhaným parmezánom a opečenými píniovými orieškami na tanieri.
www.themodernproper.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami so špargľou ! Máme pre vás rizoto, omáčku aj šalát.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.