Biela špargľa je o niečo sladšia ako špargľa zelená a lahodná smotanová omáčka s chilli a cesnakom ho skvele dopĺňa. Záverečnú chuť dotvára sezamové semienka a nasekaná jarná cibuľka. Mňam!
Čo budete potrebovať
- 2 zväzky bielej špargle (konca orežte)
Na omáčku:
- 240 ml creme fraiche
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 1-2 lyžičky chilli pasty
- 1/2 lyžičky bieleho korenia
- 1/4 lyžičky cesnakového prášku
Na ozdobu:
- 2 lyžice sezamových semienok, opečených
- 1 veľká jarná cibuľka, jemne nakrájaná
Postup
- Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu.
- Špargľu namočte na 5 minút do studenej vody, aby ste odstránili všetok piesok alebo kamienky.
- Vložte ingrediencie na omáčku do mixéra a mixujte, kým sa všetko dobre nepremieša.
- Pokiaľ omáčku robíte vopred, vložte ju do vzduchotesnej nádoby a uložte do chladničky.
- Špargľu vyberte z vody, osušte, zľahka potrite olejom a položte na grilovací rošt.
- Grilujte 2 až 3 minúty a po celý čas grilovania otáčajte.
- Zložte z grilu, pokvapkajte omáčkou a posypte sezamovými semienkami a nakrájanou jarnou cibuľkou.
- Užite si to!
Špargľu môžete podávať napríklad s jedným z našich receptov na grilované bravčové , ktoré ocenia aj tí najnáročnejší stravníci!