Grilovanej špargle stačí len kvapka masla a trochu byliniek, ktoré umocnia jeho sviežu chuť. Takto pripravená špargľa potom môžete podávať ako prílohu k steaku, bravčovému mäsu, morským plodom či kuraciemu.
Čo budete potrebovať
- 500 g špargle
- 2 lyžice masla, rozpusteného
- 1 lyžica nakrájaného čerstvého kôpru alebo 1 lyžička sušeného kôpru
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
- jemne nastrúhaný parmezán
Postup
- Odlomte a vyhoďte drevité konce zo špargle.
- Na tanieri pokvapkajte špargľu maslom a posypte kôprom, cesnakom a korením.
- Premiešajte.
- Pokiaľ používate gril na drevené uhlie, umiestnite špargľu na stred roštu nezakrytého grilu priamo nad uhlíkmi.
- Grilujte 7 až 10 minút, alebo pokiaľ nie je špargľa chrumkavá, občas špargľu otočte, aby ste zaistili rovnomerné prepečenie.
- Pokiaľ používate plynový gril, predhrejte ho.
- Znížte teplotu na strednú.
- Umiestnite špargľu na grilovací rošt.
- Prikryte a grilujte podľa pokynov.
- Ak chcete podávať, presuňte špargľu do servírovacej misky.
- Posypte parmezánom.