Zemiaky s kapustou pečené v rúre

Zemiaky s kapustou pečené v rúre

Pochutnajte si na jedinečnom recepte, ktorý kombinuje chuť zemiakov a kapusty v jednej lahodnej placky. Všetko je zdravé a fit, vďaka tomu, že sú pripravené v rúre. Môžete ich podávať ako predjedlo alebo prílohu k ďalším diétnym receptom, ako sú nízkokalorické polievky .

Čo budeme potrebovať

  • 2 červené zemiaky (ošúpané, nakrájané na kúsky)
  • 200 g zelenej kapusty (nakrájané)
  • 20 g čerstvej petržlenovej vňate (jemne nasekané)
  • 50 g múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička sušenej mletej cibule
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia

Postup

  • Do malého hrnca pridajte zemiaky a podlejte vodou a začnite variť.
  • Priveďte ich do varu a varte do mäkka asi 20 minút.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Dobre sceďte a roztlačte do hladkej textúry. Nechajte vychladnúť.
  • Odstráňte vonkajšie listy kapusty, rozkrojte ich napoly a kapustu odstráňte jadrovníkom.
  • Nasekajte ho v kuchynskom mixéri.
  • Kapustu dajte do veľkej misy a dajte bokom.
  • Keď sú zemiaky uvarené, pridajte ich k kapuste.
  • Pridajte petržlenovú vňať, múku, prášok do pečiva, sušenú cibuľu, vajcia, soľ, korenie.
  • Všetko dobre premiešajte.
  • Vyložte papierom na pečenie.
  • Na plech umiestnite asi dve polievkové lyžice zmesi na zemiakové placky, aby ste zakryli celý plech.
  • Vložte plech do rúry a nechajte piecť asi 40 minút, kým zemiakové placky s kapustou nie sú zlatisté.
Čerstvé placky z kapusty, mrkvy a zemiakov s dipom z kyslej smotany.
Zdroj: rasamalaysia.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.