Pikantné zemiakové placky s kapustou z rúry

Pikantné zemiakové placky s kapustou z rúry

Pálivé zemiakové placky s kapustou sú chrumkavé zvonku a plné krehkých zemiakov a kapusty vo vnútri. Sú fantastické ako jedlo na brunch, obed alebo večeru – ako príloha alebo vegetariánsky hlavný chod. Vegetariáni aj vegáni ho môžu prikusovať k najlepším receptom s baklažánom na 8 rôznych spôsobov .

Čo budeme potrebovať

  • 500 g zemiakov
  • ½ veľké žlté cibule
  • 1 kg kapusta (nakrájaná na veľké kúsky)
  • 200 g strúhanky
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice chilli pasty
  • 1 lyžička mletého cesnaku
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Zemiaky, cibuľu a kapustu nastrúhame.
  • Zemiaky olúpte a nakrájajte na kúsky, ktoré sa ľahko zmestia do vášho kuchynského robota.
  • Zemiaky a cibuľu nakrájame v kuchynskom robote.
  • Nakrájajte kapustu.
  • Nakrájané zemiaky a cibuľu pevne vytlačte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu.
  • Nechajte ich pár minút odležať a potom ich znova vytlačte.
  • Potom aj z kapusty vytlačte prebytočnú tekutinu.
  • Zemiakovú zmes zmiešajte s kapustou, strúhankou, vajcami, chilli pastou a cesnakom.
  • Bohato dochutíme soľou a korením.
  • Pomocou odmerky vytvarujte približne 16 rovnako veľkých placiek na plech vyložený papierom na pečenie a umiestnite ich do predhriatej rúry.
  • Medzi nimi by malo byť aspoň niekoľko centimetrov.
  • Pečte, kým nie sú zlatisto hnedé, asi 40 minút.

Aj keď je varenie radosť a zábava, nepríjemné výpary už toľko nie. Kapusta má svoju špecifickú vôňu a nie vždy je príjemná keď je takto prevoňaný celý byt. Preto je potrebné mať v kuchyni kvalitný odsávač pár , ktorý tento problém vyrieši. Aký digestor si vybrať zistíte u nás na webe.

Opečené placky zo zemiakov, kapusta s chilli dochutené cibuľkou.
Zdroj: theseasonedmom.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.