Hovädzie pečeňové knedličky sú obľúbeným jedlom v nemeckej, rakúskej a českej kuchyni. Kedykoľvek vidím na jedálnom lístku knedličkovú polievku, nemôžem si pomôcť, aby som si ju objednala ako predjedlo. Vyskúšajte náš recept a uvidíte, aké sú chutné! Najmä potom v chuťovovýraznom hovädzom vývare , ktorý si pripravíte aj s nami.
Čo budeme potrebovať
- 400 g hovädzej pečene
- 3 rožky
- 250 ml plnotučného mlieka (vlažné)
- 1 cibuľa
- 10 g petržlenu
- 150 g slaniny (nakrájané na kocky)
- ½ lyžičky sušenej majoránky
- 5 lyžíc strúhanky
- 2 vajcia
- 2 l hovädzieho vývaru
- soľ
- korenie
- petržlen (na podávanie)
Postup
- Rožky nakrájajte na kocky a pridajte do misy.
- Pridáme vlažné mlieko a ručne prehniteme. Necháme nasiaknuť, kým rožky nezmäknú.
- Olúpte a najemno nakrájajte cibuľu a nasekajte petržlen.
- Pečeň nakrájajte na menšie kúsky a preložte do kuchynského robota.
- Pridajte na kocky nakrájanú slaninu a miešajte do hladka.
- Do misy pridajte zmes pečene a slaniny, cibuľu nakrájanú na kocky, nasekanú petržlen, sušenú majoránku, strúhanku, vajcia a namočené rožky a premiešajte do hladka.
- Dochuťte soľou a korením.
- Vo veľkom hrnci priveďte do varu hovädzí vývar.
- Zo zmesi na pečeňové knedličky vytvarujte guličky a pridajte ich do hovädzieho vývaru.
- Znížte teplotu, pretože knedličky by sa nemali variť.
- Nechajte dusiť cca. 25 min.
- Pečeňové knedličky podávame v hovädzom vývare a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.