Nepečený jahodový cheesecake so smotanovým syrom

Nepečený jahodový cheesecake so smotanovým syrom

Dokonalý nepečený cheesecake s jahodovou želatínovou polevou je jednoduchý na prípravu a tak dobre chutí! Pripravte ho svojim hosťom či rodine ako luxusný dezert.

Čo budete potrebovať

Na korpus:

  • 180 g bebe sušienok
  • 6 lyžíc masla, rozpusteného

Na náplň:

  • 680 g smotanového syra Philadelphia
  • 110 gramov sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 110 gramov kryštálového cukru
  • 1 lyžica práškovej želatíny

Na želé polevu:

  • 375 g čerstvých jahôd
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 2 lyžice práškovej želatíny

Postup

  • Najprv si pripravte korpus.
  • Sušienky pridajte do kuchynského robota a mixujte, kým z nich nebudú omrvinky.
  • Do zaplého robota pridávajte rozpustené maslo, kým sa nezapracuje.
  • Sušienkovú zmes naložte na dno 23 alebo 25 cm tortovej formy s odnímateľnými bokmi a pružinovým zámkom a pretrepte zo strany na stranu, aby bola v rovnomernej vrstve.
  • Pevne zmes zatlačte na dno formy pomocou dna odmerky alebo pohára so zaobleným dnom.
  • Zmrazte na 15 minút alebo dajte na 30 minút do chladničky.
  • Do misky pridajte želatínu a rozmiešajte v 75 ml studenej vody.
  • Do inej misy pridajte smotanový syr, kondenzované mlieko, vanilku a cukor.
  • Použite elektrický mixér a šľahajte na nízku rýchlosť do hladka.
  • Za stáleho šľahania prilievajte želatínu s vodou.
  • Smotanovú zmes nalejte do formy.
  • Pohybujte formou tam a späť a tým sa cheesecake vyrovná a povrch uhladí.
  • Zakryte plastovou fóliou a dajte do chladu na 2 až 3 hodiny, kým torta nestuhne.
  • Jahody, citrónovú šťavu a cukor pridajte do mixéra alebo kuchynského robota a rozmixujte dohladka.
  • Zmes preceďte a odmerajte si 200 ml jahodovej omáčky.
  • Do veľkej misy pridajte 60 ml studenej vody, pridajte želatínový prášok a premiešajte.
  • Vmiešajte jahodovú omáčku.
  • Preceďte cez sitko na stuhnutý cheesecake.
  • Nechajte v chlade, kým poleva nestuhne, asi 2 hodiny.
  • Nechajte si chutiť!
Nepečený cheesecake s jahodovou želatínovou polevou na tanieriku s vidličkou.
www.culinaryginger.com

Máme pre vás aj ďalšie lahodné recepty na cheesecake 6x inak . Vyskúšajte variantu z Oreo sušienok alebo napríklad tvarohovú bez cukru.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.