Úplne luxusný nepečený cheesecake z mascarpone, bielej čokolády a jahôd, ktorý je navyše bez lepku! Čo môže byť lepšie?
Čo budete potrebovať
Na korpus:
- 320 g digestive sušienok bez lepku
- 150 g masla
Na náplň:
- 600 g mascarpone
- 100 g práškového cukru
- 225 g bielej čokolády
- 300 ml smotany na šľahanie
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 200 g nakrájaných čerstvých jahôd
Na ozdobu:
- kúsky bielej čokolády
- čerstvé jahody
Postup
- Rozdrvte bezlepkové sušienky buď v kuchynskom robote alebo ich dajte do vrecka a udrite do nich valčekom.
- Rozpustite si maslo v mikrovlnnej rúre.
- Nalejte rozpustené maslo do rozdrvených sušienok a premiešajte.
- Natlačte sušenkovú zmes do tortovej formy, v ktorej budete tortu pripravovať.
- Pekne a pevne ju pritlačte.
- Dajte do chladničky vychladiť, zatiaľ čo budete robiť náplň.
- Rozpustite si bielu čokoládu v mikrovlnnej rúre.
- Nechajte vychladnúť.
- Zmiešajte mascarpone, práškový cukor a vanilkový extrakt.
- Pridajte smotanu na šľahanie a miešajte, kým trochu nestuhne.
- Prilejte studenú rozpustenú bielu čokoládu a krátko premiešajte.
- Pridajte nasekané čerstvé jahody.
- Zmes rozotrite na sušienkový základ a dajte cez noc vychladiť do chladničky.
- Ozdobte kúskami bielej čokolády, jahodami a strúhanou bielou čokoládou.
- Uchovávajte v chlade až do podávania.
- Užite si to!