Táto nepečená jahodová torta je jednoduchá na prípravu a chuťovo naozaj lahodná. Skladá sa zo sušienkového základu, pudingu, čerstvých jahôd a tortovej polevy a potrebuje niekoľko hodín na vychladnutie v chladničke.
Čo budete potrebovať
Na sušienkový základ:
- 200 g BeBe sušienok
- 100 g masla
Na náplň:
- 350 ml mlieka
- 70 g cukru
- vanilkový extrakt, podľa chuti
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 250 g créme fraîche
- 1 lyžička limetkovej kôry
- 500 g jahôd
- 1 balíček červenej tortovej polevy
- biela čokoláda, na ozdobu
Postup
- Maslové sušienky rozdrvte v kuchynskom robote.
- V hrnci rozohrejte maslo.
- Pridajte rozdrvené sušienky.
- Všetko spolu dobre premiešajte.
- Tortovú formu vyložte papierom na pečenie.
- Rovnomerne do nej rozprestrite sušenkovú zmes a polievkovou lyžicou ju dobre pritlačte ku dnu.
- Formu dajte do chladničky.
- O niečo menej ako polovicu mlieka zmiešajte s cukrom, vanilkovým extraktom a pudingom.
- V hrnci priveďte do varu zvyšné mlieko.
- Hrniec odstavte zo sporáka a vmiešajte puding.
- Hrniec postavte na sporák a na strednom plameni za stáleho miešania priveďte puding do varu.
- Vanilkový puding nechajte mierne vychladnúť.
- Vmiešajte crème fraîche a limetkovú kôru.
- Jahody umyte, očistite a odstráňte zelené časti.
- Puding rozotrite na vychladnutý sušienkový základ.
- Jahody rozpolte alebo rozštvrťte a naaranžujeme na puding.
- Červenú polevu pripravte podľa návodu na obale a natrieme ju na jahody.
- Jahodovú tortu dajte vychladiť do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie cez noc.
- Ozdobte kúskami bielej čokolády.
Vyskúšajte aj naše ďalšie jahodové recepty ! Chcete knedle, koláče, buchty alebo sirup? U nás si vyberie každý.