Nepečený cheesecake s jahodami

Nepečený cheesecake s jahodami

Jednoduchý na prípravu, slaný, sladký a nepečený. Taký je tento dezert, ktorý spestrí váš deň! Navyše ho máte hotový iba za 15 minút. Tak si ho s nami poďte pripraviť!

Čo budete potrebovať

Na korpus:

  • 1 a ½ šálky solených praclíkov
  • ½ šálky rozpusteného masla
  • 1/3 šálky trstinového cukru

Na náplň:

  • 500 g mascarpone
  • 1/4 šálky medu, javorového sirupu alebo datľového sirupu
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu alebo pasty
  • 500 g čerstvých jahôd na ozdobu

Postup

  • Do misy kuchynského robota pridajte praclíky a pulzujte, kým sa nezačnú tvoriť malé omrvinky.
  • Pridajte cukor a rozpustené maslo a ešte trochu premixujte, kým sa všetko nezmieša.
  • Preneste zmes do tortovej formy a poriadne ju pritlačte ku dnu a na strany.
  • Dajte formu do mrazničky a nechajte ju tam, kým korpus nestuhne, asi 1 hodinu.
  • Na prípravu náplne zmiešajte v malej miske mascarpone, med alebo sirup, citrónovú šťavu a vanilku do hladka.
  • Zmes rovnomerne rozprestrite na vychladený korpus a dajte na 1 hodinu do chladničky.
  • Ozdobte cheesecake jahodami a servírujte.
Cheesecake vo forme ozdobený jahodami.
www.wavesinthekitchen.com

Ak vám dezert chutil, potom vás určite potešia aj naše ďalšie recepty na tiramise , podľa ktorých pripravíte ako tradičné prevedenie, tak aj jeho obľúbené obmeny.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.