Tento pokrm nielenže skvele vyzerá, ale aj božsky chutí. Kombinácia modrého syra a vlašských orechov patrí medzi tie najlepšie a keď to spojíte s tekvicou, jedná sa o nezabudnuteľný chuťový zážitok!
Čo budete potrebovať
- 4 malé tekvice hokkaido (každý s hmotnosťou cca 230 g)
- 5 lyžíc nasekaných vlašských orechov
- 170 g syra roquefort alebo nivy
- soľ
- korenie
- muškátový oriešok
Postup
- Z hornej časti každej tekvice odrežte vrchnú časť.
- Semienka odstráňte lyžicou a vyhoďte.
- Vyškriabte a nasekajte dužinu.
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Vlašské orechy opražte na suchej panvici, kým nebudú voňavé, a vyberte ich.
- Syr rozdrobte, zmiešajte s orechmi a dužinou, ochuťte muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením a vmiešajte do tekvíc.
- Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
- Vložte tekvica do zapekacej misy, zakryte odrezanými vrškami a prilejte k nim 1 šálku vody.
- Pečte, kým tekvica nezmäknú natoľko, že ich možno prepichnúť nožom, 40 – 45 minút.
- Servírujte!
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie kuchynských váh . Kto vyhral v našom porovnaní?