Úžasný hrejivý recept, ktorý obsahuje samé dobré ingrediencie. Zemiaky, kyslá kapusta, klobásu, vajcia a syr. Môže byť niečo lepšie?
Čo budete potrebovať
- 1 – 1,5 kg zemiakov, olúpaných a nakrájaných na plátky hrubé cca 0,3 cm
- 1 a 1/2 šálky nízkotučného mlieka
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 lyžička olivového oleja
- 1 lyžička masla
- 1 strúčik cesnaku, prelisovaný
- 1 a 1/2 lyžice kukuričného škrobu
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 a 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1 kg kyslej kapusty, odkvapkanej
- 6 vajec uvarených natvrdo, nakrájaných na plátky
- 1/2 šálky zmesi strúhaného parmezánu a mozzarelly
- ½ lyžičky soli
- 1/2 lyžičky čerstvo mletého korenia
- 1/2 lyžičky sladkej papriky
- 1 klobása, nakrájaná na tenké plátky
Postup
- Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia a potrite olejom obdĺžnikovú zapekaciu misu s rozmermi 23×33 cm.
- Vezmite asi 15 plátkov zemiakov a ohrievajte ich v mikrovlnnej rúre na vysokú teplotu, kým nebudú mäkké, asi 2 minúty.
- K uvareným zemiakom pridajte 4 lyžice mlieka a vidličkou zemiaky roztlačte, dajte bokom.
- V hrnci rozohrejte olivový olej a maslo, pridajte cibuľu a cesnak a opekajte, kým cibuľa nezmäkne, asi 5 minút.
- Zatiaľ čo sa cibuľa opeká, v malej miske prešľahajte polovicu mlieka, kukuričný škrob a múku a dajte bokom.
- Cibuľu stiahnite z platne a zašľahajte do nej zvyšné mlieko, kurací vývar, zmes kukuričného škrobu, zemiakovú kašu, soľ, korenie a papriku.
- Vráťte späť na oheň a varte, kým zmes nezhustne, asi 5 minút.
- Odoberte z platne a vmiešajte syr, miešajte, kým sa syr nerozpustí.
- V prípade potreby ochutnajte a okoreňte.
- Na dno pripravenej zapekacej misky navrstvite časť zemiakov, na ňu navrstvite 1/2 scedeného kyslej kapusty, nasleduje polovica nakrájaných vajec natvrdo a plátky klobásy.
- Navrch rozotrite asi polovicu omáčky a opakujte s vrstvením, pričom končíte so zemiakmi, ktoré potrite zvyšnou omáčkou.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie mikrovlnných rúr, kde si ukážeme tie najlepšie a pomôžeme vám vo výbere!