Zemiaky pečené s kyslou kapustou a údeným mäsom

Zemiaky pečené s kyslou kapustou a údeným mäsom

Výdatný pokrm, ktorý vám jednoducho nemôže nechuť! Zemiaky zapečené s kyslou kapustou, údeným bravčovým mäsom a kyslou smotanou sú úplne vynikajúce a zamiluje si ich celá vaša rodina.

Čo budete potrebovať

  • 600 g zemiakov
  • soľ podľa chuti
  • 120 ml ohriateho mlieka
  • 1 lyžica masla
  • muškátový oriešok
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 malé bobkové listy
  • 1 lyžica rasce
  • 400 g kyslej kapusty
  • 500 g údeného bravčového mäsa (vareného, ​​vykosteného, ​​nakrájaného na plátky)
  • 200 g kyslej smotany
  • mletá paprika
  • ½ zväzku pažítky

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Zemiaky olúpte, opláchnite a varte do mäkka 30 minút vo veľkom množstve osolenej vody.
  • Sceďte, nechajte odpariť vlhkosť a 3/4 zemiakov rozšťouchejte.
  • Prelisované zemiaky zmiešajte s mliekom, maslom a muškátovým orieškom.
  • Zvyšné zemiaky nakrájajte nahrubo a premiešajte.
  • Cibuľu olúpte, nakrájajte na malé kocky a orestujte na rozpálenom oleji.
  • Pridajte bobkové listy, rascu a kyslú kapustu a na miernom ohni varte prikryté cca 5 minút.
  • Údené mäso nakrájajte na tenké plátky a navrstvite do zapekacej misy s kyslou kapustou a zemiakovou kašou.
  • Kyslú smotanu dochuťte soľou a korením a nalejte na zmes v zapekacej mise.
  • Pečať predhriatej rúre asi 35 minút.
  • Posypte nasekanou pažítkou a podávajte horúce.
Zemiaky pečené s kyslou kapustou, údeným bravčovým mäsom a kyslou smotanou v zapekacej mise s vareškou.
www.eatsmarter.com

Pripravili sme si pre vás aj ďalšie zaujímavé recepty na zapečené zemiaky 9x inak, ktoré určite stoja za to vyskúšať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.