Výdatný pokrm, ktorý vám jednoducho nemôže nechuť! Zemiaky zapečené s kyslou kapustou, údeným bravčovým mäsom a kyslou smotanou sú úplne vynikajúce a zamiluje si ich celá vaša rodina.
Čo budete potrebovať
- 600 g zemiakov
- soľ podľa chuti
- 120 ml ohriateho mlieka
- 1 lyžica masla
- muškátový oriešok
- 1 cibuľa
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 2 malé bobkové listy
- 1 lyžica rasce
- 400 g kyslej kapusty
- 500 g údeného bravčového mäsa (vareného, vykosteného, nakrájaného na plátky)
- 200 g kyslej smotany
- mletá paprika
- ½ zväzku pažítky
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Zemiaky olúpte, opláchnite a varte do mäkka 30 minút vo veľkom množstve osolenej vody.
- Sceďte, nechajte odpariť vlhkosť a 3/4 zemiakov rozšťouchejte.
- Prelisované zemiaky zmiešajte s mliekom, maslom a muškátovým orieškom.
- Zvyšné zemiaky nakrájajte nahrubo a premiešajte.
- Cibuľu olúpte, nakrájajte na malé kocky a orestujte na rozpálenom oleji.
- Pridajte bobkové listy, rascu a kyslú kapustu a na miernom ohni varte prikryté cca 5 minút.
- Údené mäso nakrájajte na tenké plátky a navrstvite do zapekacej misy s kyslou kapustou a zemiakovou kašou.
- Kyslú smotanu dochuťte soľou a korením a nalejte na zmes v zapekacej mise.
- Pečať predhriatej rúre asi 35 minút.
- Posypte nasekanou pažítkou a podávajte horúce.
Pripravili sme si pre vás aj ďalšie zaujímavé recepty na zapečené zemiaky 9x inak, ktoré určite stoja za to vyskúšať!