Vegánske zapekané zemiaky

Vegánske zapekané zemiaky

Karmelizovaná cibuľka dáva tomuto pokrmu skvelý základ pre bohatú a jemnú chuť. Kapusta sa varí s paradajkovým pretlakom, cukrom a korením. Potom sa všetko navrství do zapekacej misy, poukladáme zemiakmi a pečie dozlatista. Už sa vám zbiehajú sliny? Tak si poďme spoločne túto dobrotu pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 stredné cibule, nakrájané na tenké plátky
  • 1 stredná hlávka kapusty (cca 1 kg), nakrájaná na štvrtky, zbavená jadrovníka a nakrájaná
  • 2 lyžičky soli
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • ½ lyžičky cukru
  • ½ lyžičky údené papriky
  • ½ lyžičky nového korenia
  • ¼ lyžičky kajenského korenia
  • 2 veľké zemiaky, nakrájané na veľmi tenké plátky

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C a rastie umiestnite do stredu.
  • Veľkú zapekaciu misu zľahka vymažte tukom a dajte bokom.
  • Zahrejte 2 lyžice olivového oleja vo svojom najväčšom hrnci na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte cibuľu a opekajte asi 6 minút, kým nezosklovatí.
  • Pridajte nakrájanú kapustu, posypte soľou a prikryte pokrievkou.
  • Znížte teplotu na strednú a varte 10 minút bez zdvihnutia pokrievky.
  • Odoberte pokrievku, dobre premiešajte a pridajte paradajkový pretlak, cukor, nové korenie a kajenské korenie.
  • Poriadne premiešajte, prikryte pokrievkou a varte 10 minút.
  • Odstráňte pokrievku a varte ďalších 10 minút za občasného miešania, kým kapusta nezvädne a nezmäkne.
  • Kapustu preložte do pripravenej zapekacej misy a chrbtom stierky rovnomerne pritlačte.
  • Navrch dajte zemiaky tak, aby sa plátky prekrývali.
  • Vršok potrite trochou olivového oleja a posypte soľou.
  • Pečte v rúre 30 minút alebo pokiaľ nie sú zemiaky zlaté a chrumkavé.
  • Podávajte horúce!
Zapekané zemiakov s kapustou a karamelizovanou cibuľou v zapekacej mise s lyžicou.
www.theironyou.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.