Gratinované zemiaky so kelom a údeným mäsom

Gratinované zemiaky so kelom a údeným mäsom

Rýchly na prípravu, jednoduchý a lahodný. Taký je tento recept na zapečené zemiakové plátky so kelom, údeným mäsom a syrom. Poďte si ho spoločne s nami pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 200 g kelu
  • soľ podľa chuti
  • 400 g múčnych zemiakov
  • 200 g údeného mäsa, nakrájaného na plátky
  • 3 vajcia
  • 450 ml smotany na šľahanie
  • 150 g Crème fraiche
  • 1 lyžička stredne štipľavej horčice
  • 125 g nastrúhanej goudy
  • čerstvo mleté ​​korenie
  • muškátový oriešok podľa chuti

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Kel prepláchnite, 2 minúty blanšírujte vo vriacej osolenej vode a vyberte.
  • Sceďte, odstráňte silné stonky a listy nakrájajte na prúžky.
  • Zemiaky olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  • Údené mäso nakrájajte na 1 cm kocky.
  • Zmiešajte vajcia, smotanu na šľahanie, creme fraiche, horčicu a polovicu syra.
  • Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
  • Do maslom vymasteného pekáča klaďte striedavo vrstvy zemiakov a kelu, posypte údeným mäsom a zalejte vaječnou zmesou.
  • Posypte zvyšným syrom a pečte dozlatista 35–40 minút v predhriatej rúre.
  • Vyberte a ihneď podávajte.
Zapečené zemiakové plátky s kelom, údeným mäsom a syrom v malej zapekacej miske, ktorá je položená na rošte.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.