Tento recept si obľúbia aj tí, ktorí králika nemajú práve dvakrát v láske. Je totiž králika duseného v lahodnej omáčke z feniklu, horčice, byliniek a bieleho vína. Mňam!
Čo budete potrebovať
- 1 čerstvý králik
- 12-16 tenkých plátkov prerastené slaniny
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku, lisované
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice
- 1 lyžica nadrobno nasekaného rozmarínu
- 2 bobkové listy
- 450 g malých šampiňónov
- 1⁄2 šálky dezertného vína Marsala
- 1 šálka kuracieho vývaru
- morská soľ a čerstvo mleté korenie
- 1/3 šálky smotany na varenie
- 2 lyžice nasekanej plocholistej petržlenovej vňate
Postup
- Králika naporciujte na 6–8 kusov.
- Všetky kúsky okoreňte a každý kúsok zabaľte do dvoch plátkov slaniny.
- Zaistite kuchynským povrázkom.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a maslo a králika opečte zo všetkých strán.
- Vyberte na tanier.
- Pridajte cesnak, horčicu, rozmarín, bobkové listy a šampiňóny a varte, kým šampiňóny nezačnú mäknúť.
- Pokiaľ je panvica príliš suchá, pridajte kvapku vývaru.
- Zvýšte plameň, pridajte marsalu a vývar, okoreňte a nechajte prebublať.
- Pridajte králika a prípadnú vytečenú šťavu späť do panvice.
- Prikryte a znížte teplotu na stredne nízku.
- Duste 25 minút alebo kým králik nezmäkne.
- Králika vyberte na tanier a prikryte, aby zostal teplý.
- Vmiešajte smotanu a varte, kým sa šťava z panvice nezredukuje a nezesirupovatí.
- Vmiešajte plocholistú petržlenovú vňať a podľa potreby dochuťte.
- Pridajte králika späť do panvice a prelejte ho omáčkou.
- Užite si to!