Tagliatelle s hríbikmi a parmezánom

Tagliatelle s hríbikmi a parmezánom

Kombinácia cestovín a hríbikov je úplne neodolateľná! Vyskúšajte tento recept na taliansku klasiku, ktorá sa navyše neuveriteľne ľahko pripravuje. Potrebujete naň iba hríbiky, víno, cesnak, bylinky a cestoviny.

Čo budete potrebovať

  • 400 g tagliatelle, čerstvých alebo sušených
  • 500 g čerstvých hríbikov
  • ½ pohára bieleho vína
  • 3-4 čerstvého tymiánu alebo petržlenovej vňate
  • 2-3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti
  • strúhaný parmezán (voliteľne)

Postup

  • Dajte variť vodu na cestoviny.
  • Akonáhle sa voda začne variť, pridajte soľ.
  • Hríbikom odrežte nožičky.
  • Huby neoplachujte vodou, pretože ju huba absorbuje.
  • Prípadné nečistoty môžete odstrániť malou kefkou alebo vlhkou handričkou.
  • Hríbiky nakrájajte na kúsky
  • Na olivovom oleji orestujte olúpané strúčiky cesnaku.
  • Až cesnak zozlatne, vyberte ho a pridajte hríbiky.
  • Restujte ich asi 3-4 minúty, kým nezačnú hnednúť.
  • Pridajte víno a čerstvé bylinky, zvýšte plameň a varte, kým sa alkohol neodparí.
  • Znížte plameň a pridajte soľ a korenie.
  • Pokračujte vo varení asi ďalších 10-15 minút.
  • Akonáhle sú huby uvarené, znížte teplotu a pridajte maslo.
  • Keď sa maslo rozpustí, zložte panvicu z platne.
  • Cestoviny uvarte v osolenej vriacej vode, odoberte pohár vody z varenia cestovín, ktorý použijete neskôr, potom zlejte a pridajte cestoviny do panvice s hubami a maslom.
  • Všetko zmiešajte na miernom ohni.
  • Cestoviny veľmi rýchlo vsakujú tekutinu, takže pokiaľ sa vám zdajú príliš suché, pridajte po troškách trochu vody z varenia cestovín, kým nedosiahnete správnu krémovosť.
  • Ihneď podávajte so strúhaným parmezánom.
Cestoviny s hríbikmi na tanieriku s vidličkou.
www.the-pasta-project.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie nerezových panvíc . Ako si vybrať tú svoju naj?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.