Kombinácia cestovín a hríbikov je úplne neodolateľná! Vyskúšajte tento recept na taliansku klasiku, ktorá sa navyše neuveriteľne ľahko pripravuje. Potrebujete naň iba hríbiky, víno, cesnak, bylinky a cestoviny.
Čo budete potrebovať
- 400 g tagliatelle, čerstvých alebo sušených
- 500 g čerstvých hríbikov
- ½ pohára bieleho vína
- 3-4 čerstvého tymiánu alebo petržlenovej vňate
- 2-3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, olúpané
- 2 lyžice masla
- soľ a korenie podľa chuti
- strúhaný parmezán (voliteľne)
Postup
- Dajte variť vodu na cestoviny.
- Akonáhle sa voda začne variť, pridajte soľ.
- Hríbikom odrežte nožičky.
- Huby neoplachujte vodou, pretože ju huba absorbuje.
- Prípadné nečistoty môžete odstrániť malou kefkou alebo vlhkou handričkou.
- Hríbiky nakrájajte na kúsky
- Na olivovom oleji orestujte olúpané strúčiky cesnaku.
- Až cesnak zozlatne, vyberte ho a pridajte hríbiky.
- Restujte ich asi 3-4 minúty, kým nezačnú hnednúť.
- Pridajte víno a čerstvé bylinky, zvýšte plameň a varte, kým sa alkohol neodparí.
- Znížte plameň a pridajte soľ a korenie.
- Pokračujte vo varení asi ďalších 10-15 minút.
- Akonáhle sú huby uvarené, znížte teplotu a pridajte maslo.
- Keď sa maslo rozpustí, zložte panvicu z platne.
- Cestoviny uvarte v osolenej vriacej vode, odoberte pohár vody z varenia cestovín, ktorý použijete neskôr, potom zlejte a pridajte cestoviny do panvice s hubami a maslom.
- Všetko zmiešajte na miernom ohni.
- Cestoviny veľmi rýchlo vsakujú tekutinu, takže pokiaľ sa vám zdajú príliš suché, pridajte po troškách trochu vody z varenia cestovín, kým nedosiahnete správnu krémovosť.
- Ihneď podávajte so strúhaným parmezánom.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie nerezových panvíc . Ako si vybrať tú svoju naj?