Tieto cestoviny s hubami a pancettou sú ideálnym receptom, ktorý môžete použiť buď ako jednoduchú večeru počas pracovného týždňa, ale aj ako pokrm na slávnostnú príležitosť, pretože vyzerá aj chutí úplne skvele.
Čo budete potrebovať
- 6 strúčikov lisovaného cesnaku
- ¼ šálky kvalitného olivového oleja
- ¼ lyžičky vločiek červeného chilli
- 170 g nakrájanej pancetty
- 200 g húb vašej voľby, nakrájaných a očistených
- 1 balenie špaget
- 1 lyžica soli a korenia podľa chuti
- 1 šálka čerstvo nastrúhaného parmezánu
Postup
- Naplňte veľký hrniec vodou a dajte na sporák variť.
- Do veľkej panvice na strednom plameni pridajte olivový olej a vločky červeného chilli a zahrievajte asi 3 minúty, aby sa chilli uvoľnilo do oleja.
- Teraz pridajte pancettu a restujte, kým pancetta nezačne chrumkať, asi 5 minút.
- Pridajte huby a restujte, kým nie sú mierne mäkké (asi 5 minút).
- Znížte teplotu na minimum a pridajte cesnak.
- Akonáhle sa voda na cestoviny začne variť, pridajte do vody poriadnu hrsť soli a potom špagety.
- Varte podľa návodu do al dente.
- Akonáhle sú cestoviny vo vode a niekoľko minút sa varí, vezmite hrnček na a naberte ho vodou z varenia cestovín.
- Dajte bokom.
- Z hrnca naberte aj naberačku plnú vody a pridajte ju do panvice k hubám a pancette a dobre premiešajte.
- Rezervovaná voda v hrnčeku je len pre prípad, že by cestoviny boli neskôr suché, keď ich pridáte k pancette a hubám.
- Akonáhle sú cestoviny uvarené, sceďte ich a pridajte do panvice s hubami.
- Dobre premiešajte.
- Pridajte soľ a korenie.
- Cestoviny v panvici prehadzujte niekoľko minút na miernom ohni a potom panvicu zložte z ohňa.
- Pokiaľ sú cestoviny suché, pridajte do k nim ½ hrnčeka rezervovanej vody z varenia cestovín a premiešajte.
- Takto pokračujte, pokiaľ nebudete mať vlhké cestoviny.
- Pridajte ½ šálky parmezánu, trochu čerstvého mletého korenia a posypte soľou.
- Podávajte s extra parmezánom.
- Užite si to!