Bravčová bábika so šampiňónovou omáčkou

Bravčová bábika so šampiňónovou omáčkou

Bábika nakrájaná na plátky, ľahko obalená v ochutenej strúhanke, orestovaná a nakoniec varená v delikátnej omáčke zo šampiňónov je jednoduchá na prípravu a navyše na ňu potrebujete len pár základných ingrediencií.

Čo budete potrebovať

  • 2/3 šálky kuracieho vývaru
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1/4 lyžičky sušeného rozmarínu
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/8 lyžičky čierneho korenia
  • 230 g bravčovej bábiky, nakrájané na 4 kusy
  • 1 lyžica ochutenej strúhanky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 a 1/2 šálky šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • čerstvý petržlen na podávanie

Postup

  • Zmiešajte vývar a paradajkový pretlak.
  • Vmiešajte rozmarín, soľ a korenie.
  • Nakrájajte bábiku na 2,5 cm plátky
  • Mäso zľahka potrite strúhankou.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte bábiku a restujte do zlatohneda, počas toho raz otočte.
  • Vyberte mäso z panvice.
  • Znížte teplotu na strednú.
  • Pridajte šampiňóny a restujte 3 minúty alebo pokiaľ ľahko nezhnednú.
  • Vráťte mäso na panvicu a pridajte zmes vývaru a pretlaku.
  • Znížte plameň na minimum, zakryte a varte 2 až 4 minúty alebo pokiaľ nie je bravčové mäso uprostred svetlo ružové.
  • Odstráňte z panvice.
  • Zvýšte plameň na vysoký a varte omáčku 2 až 3 minúty alebo kým sa nezredukuje a mierne nezhustne.
  • Bravčovú bábiku podávajte s omáčkou a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Bábika nakrájaná na plátky, ľahko obalená v ochutenej strúhanke, orestovaná a nakoniec varená v delikátnej omáčke zo šampiňónov servírovaná na tanieri.
www.ladybehindthecurtain.com

Pripravili sme si pre vás aj ďalšie luxusné recepty na bravčovú bábiku 6x inak, ktoré jednoducho musíte vyskúšať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.