Bábika nakrájaná na plátky, ľahko obalená v ochutenej strúhanke, orestovaná a nakoniec varená v delikátnej omáčke zo šampiňónov je jednoduchá na prípravu a navyše na ňu potrebujete len pár základných ingrediencií.
Čo budete potrebovať
- 2/3 šálky kuracieho vývaru
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1/4 lyžičky sušeného rozmarínu
- 1/4 lyžičky soli
- 1/8 lyžičky čierneho korenia
- 230 g bravčovej bábiky, nakrájané na 4 kusy
- 1 lyžica ochutenej strúhanky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 a 1/2 šálky šampiňónov, nakrájaných na plátky
- čerstvý petržlen na podávanie
Postup
- Zmiešajte vývar a paradajkový pretlak.
- Vmiešajte rozmarín, soľ a korenie.
- Nakrájajte bábiku na 2,5 cm plátky
- Mäso zľahka potrite strúhankou.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
- Pridajte bábiku a restujte do zlatohneda, počas toho raz otočte.
- Vyberte mäso z panvice.
- Znížte teplotu na strednú.
- Pridajte šampiňóny a restujte 3 minúty alebo pokiaľ ľahko nezhnednú.
- Vráťte mäso na panvicu a pridajte zmes vývaru a pretlaku.
- Znížte plameň na minimum, zakryte a varte 2 až 4 minúty alebo pokiaľ nie je bravčové mäso uprostred svetlo ružové.
- Odstráňte z panvice.
- Zvýšte plameň na vysoký a varte omáčku 2 až 3 minúty alebo kým sa nezredukuje a mierne nezhustne.
- Bravčovú bábiku podávajte s omáčkou a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Pripravili sme si pre vás aj ďalšie luxusné recepty na bravčovú bábiku 6x inak, ktoré jednoducho musíte vyskúšať!