Pokrm plný lahodnej chuti, ktorý sa navyše ľahko pripravuje? To je sen každej gazdinky. Tieto kotlety sa servírujú s dokonalou omáčkou z cibule a šampiňónov a sú vďačným jedlom, ktoré zvládnete uvariť aj po náročnom dni.
Čo budete potrebovať
- 4 bravčové kotlety s kosťou s hrúbkou 3 až 4 cm
- 1 a /2 lyžičky soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 veľká biela cibuľa, rozpolená a nakrájaná
- 230 g šampiňónov nakrájaných na plátky
- 2 lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 šálky kuracieho vývaru
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Rozpáľte ťažkú panvicu vhodnú do rúry na stredne vysokom plameni.
- Bravčové kotlety z oboch strán bohato osoľte a okoreňte.
- Kotlety opekajte 3 až 4 minúty z každej strany.
- Pokiaľ máte kotlety, ktoré sú hrubšie ako 2,5 cm, preneste ich po opečení do rúry, kde ich pečte, kým vnútorná teplota nedosiahne 63 stupňov Celzia, asi 15 minút.
- Vráťte panvicu na stredne vysoký plameň.
- Pridajte olivový olej, cibuľu a šampiňóny a opekajte 5-7 minút, kým šampiňóny a cibuľa nezmäknú.
- Pridajte maslo a cesnak a restujte 60 sekúnd.
- Prisypte múku a miešajte, kým nezmiznú všetky biele škvrny, asi 1 minútu.
- Zalejte kuracím vývarom a priveďte do varu.
- Miešajte, kým omáčka nezhustne.
- Keď je bravčové mäso prepečené, vráťte ho na panvicu.
- Dobrú chuť!