Grilované filety z makrely v medovej marináde so sójovou omáčkou

Grilované filety z makrely v medovej marináde so sójovou omáčkou

Vychutnajte si tieto luxusné rybie filety z grilu, ktoré sú marinované v zmesi sójovej omáčky, medu, zázvoru a saké. Pikantný šalát tučnú rybu navyše krásne odľahčuje.

Čo budete potrebovať

  • 2 veľké filety z makrely

Na marinádu:

  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička strúhaného zázvoru
  • 1 strúčik cesnaku, rozdrvený na kašu
  • 1 lyžica saké alebo suchého sherry
  • 1 lyžička chilli vločiek

Na šalát:

  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • šťava z ½ limetky
  • 1 lyžička sójovej omáčky
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžička sladkej chilli omáčky
  • 80 g zmesi hrachových klíčkov, klíčkov reďkoviek a čerstvého koriandra

Postup

  • Zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu a potom nalejte na rybu.
  • Odložte na 20 minút.
  • Na šalát zmiešajte sezamový olej, limetkovú šťavu, sójovú omáčku, med a sladkú chilli omáčku.
  • Vzniknutý dresing premiešajte s hrachovými a reďkovkovými klíčkami a s čerstvým koriandrom.
  • Marinovanú makrelu grilujte na rozpálenom grile po dobu 5 minút, dvakrát alebo trikrát počas grilovania prelejte rybu prebytočnou marinádou.
  • Nakrájajte a podávajte so šalátom.
Naporciovaný ugrilovaný rybí filet na tanieri, podávaný s čerstvým šalátom.
www.bbcgoodfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.