Údená bábika plnená nivou a jablčným pyré

Údená bábika plnená nivou a jablčným pyré

Skúste bravčovú bábiku naplniť nivou a jablčným pyré, zabaliť do slaniny a vyúdiť na grile do úplnej dokonalosti. Hit tohtoročných grilovačiek!

Čo budete potrebovať

  • 550 g bravčovej bábiky
  • 140 g slaniny
  • 5 lyžíc jablčného pyré
  • 60 g nivy
  • 3 lyžice BBQ korenia

Postup

  • Z bábiky odrežte všetky striebristé blany.
  • Položte bábiku naplocho na doštičku a držte ju jednou rukou.
  • Druhou rukou nožom vytvorte vrecko po celej dĺžke bábiky, ale zastavte sa 1 cm od každého konca.
  • Vrecko naplňte nivou a jablčným pyré.
  • BBQ korenie naneste rovnomerne na všetky strany mäsa.
  • Dajte pozor, aby ste náplň nevyliali.
  • Okolo mäsa omotajte slaninu a zviažte kuchynským povrázkom.
  • Rozpáľte svoj gril, pripravte ho na nepriamy ohrev a nechajte ho bežať na 130 °C.
  • Pridajte niekoľko kúskov dreva na údenie.
  • Bábiku jemne položte na gril na nepriamy ohrev a uistite sa, že otvor vrecka smeruje nahor.
  • Uďte asi 1 hodinu, kým vnútorná teplota bábiky nedosiahne 62-65 ° C.
  • Potom ju presuňte na priamy ohrev a grilujte 1 minútu z každej strane.
  • Preneste na doštičku a nechajte 5 minút odpočinúť.
  • Nakrájajte a podávajte.
Plnená údená bábika servírovaná na tanieri s plnkou, uhorkou a čerstvou pažítkou.
www.hankstruebbq.com

A čo napríklad recepty na hovädzie mäso na koreni , ktoré ocenia aj tí najväčší gurmáni? Vyskúšajte variant s trhaným mäsom, ázijskú restovanú zmes aj kvalitné steaky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.