Bravčová bábika plnená pestom, špenátom a syrom

Bravčová bábika plnená pestom, špenátom a syrom

Naplňte svoju bábiku luxusnou zmesou bazalkového pesta, parmezánu a baby špenátu, zabaľte ju do slaniny, orestujte a upečte v rúre. Mňam!

Čo budete potrebovať

  • 10 prúžkov slaniny
  • 500 g bravčovej bábiky
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 1/3 šálky bazalkového pesta
  • 1 šálka strúhaného parmezánu
  • 1 šálka čerstvého baby špenátu

Postup

  • Predhrejte rúru na 220°C.
  • Prúžky slaniny pozdĺžne rozložte na alobal s rozmermi 38 x 25 x 2,5 cm tak, aby sa mierne prekrývali.
  • Bábiku pozdĺžne narežte stredom a ponechajte si asi centimeter od spodu.
  • Bábiku otvorte ako knihu a naklepte ju paličkou na hrúbku cca centimeter.
  • Na stred slaniny položte kolmo bábiku.
  • Bábiku posypte čiernym korením.
  • Potrite pestom a na pesto nasypte syr a položte baby špenát.
  • Bábiku zatvorte a obaľte ju slaninou.
  • Zviažte kuchynským povrázkom v cca 7 cm intervaloch.
  • Konce zaistite špáradlami.
  • Opečte bábiku na panvici zo všetkých strán, asi 8 minút.
  • Dajte ju do pekáča a pečte, kým teplomer vložený do stredu mäsa neukáže 63 ° C, 17-20 minút.
  • Odstráňte povrázok a špáradlá a pred krájaním nechajte 5 minút odstáť.
  • Užite si to!
Nakrájaná plnená bábika s hrachovými strukami na doske s nožom.
www.tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.