Výborná omáčka zo šampiňónov, šalotky a balzamika premiešaná s lahodnými kuracími paličkami je skvelý pokrm, ktorý zvládnete hravo pripraviť aj počas pracovného týždňa.
Čo budete potrebovať
- ½ lyžice olivového oleja
- 8 kuracích paličiek s kožou
- 500 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- čerstvý petržlen na podávanie
Na omáčku:
- 1 lyžička olivového oleja
- malá šalotka, nakrájaná
- 1 šálka balzamikového octu
Postup
- Rozohrejte nepriľnavú panvicu na vysokom plameni.
- Po zahriatí pridajte olivový olej a restujte paličky asi minútu a pol z každej strany.
- Znížte teplotu na strednej, prikryte pokrievkou a varte asi 35 minút, alebo kým kura prestane byť vo vnútri ružovej.
- Vyberte z panvice a dajte bokom.
- Zlejte tuk z panvice a nechajte len toľko, aby sa na ňom orestovali šampiňóny.
- Zatiaľ čo sa mäso varí, pripravte si omáčku.
- Zahrejte olivový olej v malom hrnci na strednom plameni.
- Šalotku restujte asi jednu minútu.
- Pridajte balzamikový ocot a priveďte do varu.
- Znížte teplotu a varte asi 8 minút alebo kým sa ocot nezredukuje na polovicu.
- Zložte z platne a dajte bokom.
- Do rovnakého hrnca pridajte šampiňóny a opekajte asi 3 minúty.
- Musí zostať trochu pevné.
- Pridajte balzamikovú omáčku a zoškrabnite dno hrnca.
- Pridajte paličky a opekajte ďalšie 3 minúty, aby sa mäso prehrialo.
- Servírujte!
Vyskúšajte aj našich 5 skvelých receptov so zelenými fazuľkami , ktoré si zamilujú aj tí, ktorí ich nemajú práve dvakrát v láske!