Delikátne chrumkavé kuracie mäso doplnené jemnými zelenými fazuľkami a smotanovou omáčkou zo šampiňónov a modrého syra je neuveriteľne plné chuti a vy si ho budete chcieť pripravovať znova a znova.
Čo budete potrebovať
- 4 kuracie stehná s kosťou as kožou
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky mletej papriky
- 230 g čerstvých zelených fazuliek, orezaných
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 230 g nakrájaných šampiňónov
- ½ lyžičky sušeného tymiánu
- 1 šálka smotany na šľahanie
- ¾ šálky rozdrobeného modrého syra
Postup
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Kuracie mäso rovnomerne posypte 1/4 lyžičky soli a korenia.
- Kurča vložte kožou dole do veľkej panvice vhodnej do rúry a dajte na sporák na stredne vysoký plameň.
- Opekajte, kým nie je koža chrumkavá a zhnedlá, 10 až 12 minút.
- Otočte a opekajte do zhnednutia, 2 až 3 minúty.
- Kurča preložte na tanier.
- Panvicu nevytierajte.
- Do panvice pridajte zelené fazuľky a opekajte na strednom plameni za občasného miešania, kým sa neopečia do chrumkava, asi 3 minúty.
- Fazuľu preložte na tanier s kuracím mäsom.
- Pridajte do panvice olej a zahrejte ho na stredne vysokom plameni.
- Pridajte šampiňóny, tymián a zvyšné 1/4 lyžičky soli a korenia.
- Restujte za občasného miešania, kým šampiňóny nezmäknú a ľahko nezhnednú, asi 4 minúty.
- Pridajte smotanu a modrý syr.
- Priveďte do varu na stredne vysokom ohni za občasného miešania.
- Odstráňte zo sporáka, pridajte zelené fazuľky a rozprestrite ich v omáčke do rovnomernej vrstvy.
- Kuracie mäso položte na fazuľky.
- Preneste panvicu do rúry a pečte, kým fazuľky nezmäknú a kura nie je prepečené (teplomer vložený do najhrubšej časti kurčaťa by mal zaznamenať 73 °C), asi 15 minút.
- Dobrú chuť!
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie panvíc Woll . Jedná sa o luxusný set panvíc na rôzne účely, ktoré sú schopné dosiahnuť naozaj skvelé výsledky. Majú ale aj nejaké nedostatky? To sa dozviete v našom článku!