Tento pokrm zvládnete pripraviť iba za 30 minút a je to skvelý spôsob, ako z obyčajného kuracieho mäsa urobiť úplnú lahôdku!
Čo budete potrebovať
- 2 kuracie prsia bez kože, každé s hmotnosťou cca 230 g
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 3 lyžice repkového oleja
- 230 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 3 lyžice masla
- 3 lyžice worcesterskej omáčky
- 1/4 šálky piva Guinness
Postup
- Dve kuracie prsia rozkrojte pozdĺžne napoly a dochuťte soľou a korením.
- Do veľkej panvice pridajte olej a zohrejte na strednú teplotu.
- Kuracie prsia opekajte, kým nebudú opečené dozlatista, asi štyri minúty z každej strany.
- Vyberte mäso na tanier.
- Vo veľkej panvici poduste šampiňóny na masle asi 4 až 5 minút, kým nezmäknú a nezhnednú.
- Pridajte worcesterskú omáčku a pivo Guinness a varte, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu.
- Na orestované kura nalejte nalejte šampiňóny s omáčkou a podávajte.