Neuveriteľne jednoduchý, ale zároveň lahodný pokrm z kuracích stehien, cesnaku a šampiňónov hravo zvládne pripraviť aj úplný začiatočník. Vyskúšajte ho!
Čo budete potrebovať
- 8 vykostených kuracích stehien bez kože alebo viac
- 1 a ½ lyžičky sušenej cibule
- 1 a ½ lyžičky sušeného cesnaku
- 1 lyžička údené alebo sladké papriky
- 1 lyžička sušenej bazalky
- ½ lyžičky soli a korenia alebo podľa chuti
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 a ½ lyžice masla
- 230 g šampiňónov nakrájaných na štvrtky
- 2-3 lyžice lisovaného cesnaku
Postup
- Kuracie stehná ochuťte sušenou cibuľou, sušeným cesnakom, paprikou, sušenou bazalkou, soľou a korením.
- Rozohrejte veľkú panvicu na strednom plameni s olivovým olejom, pridajte kuracie stehná hladkou stranou dole a 5 minút opekajte.
- Otočte a opekajte ďalších 6 až 7 minút, alebo pokiaľ nebude mäso hotové.
- Panvicu nepreplňujte, v prípade potreby varte v dvoch dávkach.
- Akonáhle je kurča hotové, vyberte a dajte bokom.
- V rovnakej panvici rozpustite maslo a restujte na ňom šampiňóny 4 až 5 minút, minútu pred dopečením pridajte prelisovaný cesnak.
- Pridajte kura späť do panvice a podávajte.