Bravčová bábika s cestovinami, brokolicou a pečenými cherry paradajkami

Bravčová bábika s cestovinami, brokolicou a pečenými cherry paradajkami

Tento chutný a ľahký pokrm z jedného hrnca, ktorý je plný brokolice, pomaly pečených cherry paradajok, čedaru, koreneného bravčového mäsa a cestovín, si obľúbite a to nielen pre jeho jednoduchosť, ale aj pre vynikajúcu chuť!

Čo budete potrebovať

  • 500 g bravčovej bábiky, nakrájané na kocky
  • cajunské korenie, podľa chuti
  • soľ, podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 malá žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 2 šálky kuracieho vývaru (môže byť potrebných aj viac)
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • 230 g mini cestovín penne
  • 1 šálka strúhaného čedaru
  • 2 šálky ľahko podusených ružičiek brokolice
  • 1 šálka pomaly pečených cherry paradajok

Na pomaly pečené cherry paradajky:

  • 1 kg cherry paradajok, nakrájaných na polovice
  • olivový olej
  • soľ, podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti

Postup

  • Najprv si pripravte pomaly pečené cherry paradajky.
  • Rúru predhrejte na 110 stupňov Celzia a plech vyložte papierom na pečenie.
  • Na pripravený plech pridajte rozpolené paradajky a pokvapkajte olivovým olejom.
  • Dochuťte požadovaným množstvom soli a čierneho korenia.
  • Premiešajte.
  • Pečte asi 3 hodiny, alebo kým paradajky nie sú trochu scvrknuté, vysušené, ale stále si udržia časť svojej prirodzenej šťavy.
  • Do misy pridajte bravčovú bábiku nakrájanú na kocky s požadovaným množstvom cajunského korenia a soli.
  • Premiešajte.
  • Dajte 30 cm panvicu na stredne vysoký plameň a pridajte olivový olej.
  • Akonáhle je olej horúci, pridajte ochutené bravčové mäso a opekajte do zhnednutia, asi 5 minút.
  • Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nezmäkne.
  • Pridajte kuracie vývar, smotanu a cestoviny.
  • Priveďte k miernemu varu, znížte teplotu na strednú, zakryte a varte, kým cestoviny nezmäknú.
  • Pokiaľ to vyzerá, že sa vám všetka tekutina vyvarí, pridajte do zmesi ešte trochu kuracieho vývaru, aby cestoviny zostali vlhké.
  • Po úplnom uvarení cestovín vmiešajte asi 3/4 šálky syra a premiešajte.
  • Vmiešajte podusené ružičky brokolice, pomaly pečené cherry paradajky a opečenú bravčovú bábiku.
  • Premiešajte a posypte zvyšným strúhaným syrom.
  • V prípade potreby dochuťte mletým čiernym korením.
Pokrm z jedného hrnca, ktorý je plný brokolice, pomaly pečených cherry paradajok, čedaru, koreneného bravčového mäsa a cestovín s vareškou.
www.nutmegnanny.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie nerezových panvíc , ktoré sú klasikou kuchýň po celom svete. Predstavíme vám ich hlavné výhody, ale aj prípadné nedostatky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.