Tento chutný a ľahký pokrm z jedného hrnca, ktorý je plný brokolice, pomaly pečených cherry paradajok, čedaru, koreneného bravčového mäsa a cestovín, si obľúbite a to nielen pre jeho jednoduchosť, ale aj pre vynikajúcu chuť!
Čo budete potrebovať
- 500 g bravčovej bábiky, nakrájané na kocky
- cajunské korenie, podľa chuti
- soľ, podľa chuti
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 malá žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 2 šálky kuracieho vývaru (môže byť potrebných aj viac)
- 1/2 šálky smotany na varenie
- 230 g mini cestovín penne
- 1 šálka strúhaného čedaru
- 2 šálky ľahko podusených ružičiek brokolice
- 1 šálka pomaly pečených cherry paradajok
Na pomaly pečené cherry paradajky:
- 1 kg cherry paradajok, nakrájaných na polovice
- olivový olej
- soľ, podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
Postup
- Najprv si pripravte pomaly pečené cherry paradajky.
- Rúru predhrejte na 110 stupňov Celzia a plech vyložte papierom na pečenie.
- Na pripravený plech pridajte rozpolené paradajky a pokvapkajte olivovým olejom.
- Dochuťte požadovaným množstvom soli a čierneho korenia.
- Premiešajte.
- Pečte asi 3 hodiny, alebo kým paradajky nie sú trochu scvrknuté, vysušené, ale stále si udržia časť svojej prirodzenej šťavy.
- Do misy pridajte bravčovú bábiku nakrájanú na kocky s požadovaným množstvom cajunského korenia a soli.
- Premiešajte.
- Dajte 30 cm panvicu na stredne vysoký plameň a pridajte olivový olej.
- Akonáhle je olej horúci, pridajte ochutené bravčové mäso a opekajte do zhnednutia, asi 5 minút.
- Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nezmäkne.
- Pridajte kuracie vývar, smotanu a cestoviny.
- Priveďte k miernemu varu, znížte teplotu na strednú, zakryte a varte, kým cestoviny nezmäknú.
- Pokiaľ to vyzerá, že sa vám všetka tekutina vyvarí, pridajte do zmesi ešte trochu kuracieho vývaru, aby cestoviny zostali vlhké.
- Po úplnom uvarení cestovín vmiešajte asi 3/4 šálky syra a premiešajte.
- Vmiešajte podusené ružičky brokolice, pomaly pečené cherry paradajky a opečenú bravčovú bábiku.
- Premiešajte a posypte zvyšným strúhaným syrom.
- V prípade potreby dochuťte mletým čiernym korením.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie nerezových panvíc , ktoré sú klasikou kuchýň po celom svete. Predstavíme vám ich hlavné výhody, ale aj prípadné nedostatky.