Výborná krémová omáčka zo šampiňónov s bravčovým mäsom a cestovinami je jednoduchou večerou, ktorú zvládnete pripraviť takmer kedykoľvek!
Čo budete potrebovať
- cca 1 kg bravčovej bábiky
- 1/2 šálky hladkej múky
- 1 lyžica sušeného cesnaku
- 1 lyžica sušenej cibule
- 1 lyžica papriky
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na plátky
- 500 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 1/2 šálky bieleho vína
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1/2 šálky kyslej smotany alebo smotany na varenie
- soľ a korenie na dochutenie
- čerstvá pažítka, tymian, kôpor alebo petržlenová vňať na ozdobu
- cestoviny podľa vašej voľby, uvarené podľa návodu na obale
Postup
- Nakrájajte bravčovú bábiku na niekoľko medailónov s hrúbkou asi 2,5 cm
- Na veľkom tanieri alebo pomocou vrecka na zips zmiešajte múku, sušený cesnak, sušenú cibuľu, papriku, soľ a korenie.
- Bravčové medailónky obaľte v ochutenej múke a opečte ich na olivovom oleji na stredne vysokej teplote do zlatista.
- Odložte na teplé miesto.
- Znížte teplotu na strednej a pridajte maslo a olivový olej.
- Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a šampiňóny.
- Restujte, kým šampiňóny nezhnednú a cibuľa neskaramelizuje.
- Pridajte cesnak a minútu restujte.
- Pridajte 2 lyžice kukuričného škrobu a dobre premiešajte.
- Prilejte biele víno a kurací vývar a zoškrabte všetky kúsky na dne panvice.
- Vmiešajte 1/2 šálky kyslej smotany (môžete tiež použiť 1/2 šálky smotany na šľahanie).
- Medailóniky vráťte do panvice a varte 1 – 2 minúty, kým omáčka nezhustne.
- Osoľte a okoreňte, podľa chuti.
- Uvarte svoje obľúbené cestoviny podľa návodu na obale.
- Pridajte do panvice a premiešajte so smotanovou omáčkou.
- Ozdobte pažítkou, tymianom, kôprom alebo čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Užite si to!