Bravčová bábika v smotanovej omáčke zo šampiňónov

Bravčová bábika v smotanovej omáčke zo šampiňónov

Výborná krémová omáčka zo šampiňónov s bravčovým mäsom a cestovinami je jednoduchou večerou, ktorú zvládnete pripraviť takmer kedykoľvek!

Čo budete potrebovať

  • cca 1 kg bravčovej bábiky
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 lyžica sušeného cesnaku
  • 1 lyžica sušenej cibule
  • 1 lyžica papriky
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 500 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1/2 šálky bieleho vína
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky kyslej smotany alebo smotany na varenie
  • soľ a korenie na dochutenie
  • čerstvá pažítka, tymian, kôpor alebo petržlenová vňať na ozdobu
  • cestoviny podľa vašej voľby, uvarené podľa návodu na obale

Postup

  • Nakrájajte bravčovú bábiku na niekoľko medailónov s hrúbkou asi 2,5 cm
  • Na veľkom tanieri alebo pomocou vrecka na zips zmiešajte múku, sušený cesnak, sušenú cibuľu, papriku, soľ a korenie.
  • Bravčové medailónky obaľte v ochutenej múke a opečte ich na olivovom oleji na stredne vysokej teplote do zlatista.
  • Odložte na teplé miesto.
  • Znížte teplotu na strednej a pridajte maslo a olivový olej.
  • Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a šampiňóny.
  • Restujte, kým šampiňóny nezhnednú a cibuľa neskaramelizuje.
  • Pridajte cesnak a minútu restujte.
  • Pridajte 2 lyžice kukuričného škrobu a dobre premiešajte.
  • Prilejte biele víno a kurací vývar a zoškrabte všetky kúsky na dne panvice.
  • Vmiešajte 1/2 šálky kyslej smotany (môžete tiež použiť 1/2 šálky smotany na šľahanie).
  • Medailóniky vráťte do panvice a varte 1 – 2 minúty, kým omáčka nezhustne.
  • Osoľte a okoreňte, podľa chuti.
  • Uvarte svoje obľúbené cestoviny podľa návodu na obale.
  • Pridajte do panvice a premiešajte so smotanovou omáčkou.
  • Ozdobte pažítkou, tymianom, kôprom alebo čerstvou petržlenovou vňaťou.
  • Užite si to!
Krémová omáčka zo šampiňónov s bravčovým mäsom a cestovinami na panvici.
www.craftycookingbyanna.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.