Neuveriteľne ľahké a rýchle na prípravu! Také sú tieto cestoviny linguine s bazalkovým pestom, bravčovou bábikou a píniovými orieškami.
Čo budete potrebovať
- 250 g cestovín linguine
- 200 g bazalkového pesta
- 500 – 600 g bravčovej bábiky
- 1/4 šálky smotany na varenie
- 2 lyžice píniových orieškov
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Opláchnite bravčové mäso v studenej vode a osušte papierovou utierkou.
- Umiestnite bábiku na malý plech s okrajmi a potrite ju 2 lyžicami pesta.
- Bábiku pečte 35 až 40 minút alebo do požadovaného stupňa prepečenia.
- Keď je bábika takmer hotová, uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
- Sceďte a nechajte si trochu vody z cestovín.
- Vráťte cestoviny do hrnca; vmiešajte zostávajúce pesto a smotanu.
- V prípade potreby pridajte malé množstvo vody z cestovín.
- Prikryte a udržujte v teple.
- Vyberte bravčové mäso z rúry a zakryte alobalom.
- Nechajte 5 minút odstáť.
- Dajte cestoviny na servírovací tanier.
- Nakrájajte bravčovú bábiku a položte ju na cestoviny.
- Posypte píniovými orieškami.