Lahodný malinový cheesecake s bielou čokoládou v pohári je domáci nepečený dezert s tvarohovou náplňou, čerstvým malinovým pyré a chrumkavou krustou z grahamových sušienok.
Čo budeme potrebovať
- 250 g mascarpone
- 130 g bielej čokolády (rozpustené)
- 2 lyžice hustej smotany
- 3 lyžice cukru
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
Na malinové pyré
- 1 šálka čerstvých malín
- 50 g kryštálového cukru
- 1 lyžica vody
Na kruste
- 3 grahamové sušienky (rozdrvené)
- 2 lyžice rozpusteného masla
- 1 lyžička kryštálového cukru
Na ozdobu
- Čerstvé maliny
- Hobliny z bielej čokolády
- Rozdrvené kúsky grahamového sušienky
Postup
- Rozpusteným maslom zalejte rozdrvené grahamového sušienky.
- Dobre premiešajte, aby sa spojili.
- Vo veľkej mise vyšľahajte mascarpone a cukor do hladka. Pridajte bielu čokoládu, smotanu a vanilku a miešajte, kým zmes nebude hladká a krémová.
- Do malého hrnca pridajte maliny, cukor a vodu. Maliny roztlačte šťouchadlom na zemiaky a varte na strednú teplotu, kým nezačnú bublať. Znížte teplotu na minimum a za častého miešania varte, kým sa nezredukujú na polovicu.
- Do pohárov pridajte krustu, náplň z mascarpone, malinové pyré a ozdoby – 3 čerstvé maliny, hoblinkami bielej čokolády a posýpku zo sušienok.
K takej dobrote, ako je cheesecake do pohára nemôžete servírovať nič iné ako výbornú kávu! Vyberte si ten najlepší kávovar na kapsule a doveďte svoju sladkú bodku k dokonalosti.