Čokoládový cheesecake s čučoriedkami do pohára

Čokoládový cheesecake s čučoriedkami do pohára

Tento jednoduchý recept na nepečený tvarohový koláč s čokoládou a čučoriedkami v dóze je bohatý, hustý a krémový a bez pridaného cukru. Lahodný, ale nie príliš sladký, je to jednoduchý recept, ktorý je možné pripraviť na rodinné večere, nedeľné grilovanie a stretnutie s priateľmi.

Čo budeme potrebovať

  • 200 g mandľovej múky
  • 30 g masla
  • 2 lyžice kokosového cukru
  • 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 450 g smotanového syra
  • 240 ml smotany
  • 50 g kokosového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • Navrch čerstvé alebo mrazené čučoriedky
  • Čokoládová tyčinka bez cukru

Postup

  • Na základ zmiešajte múku, maslo a cukor.
  • Zmes rozdeľte do šiestich pohárov.
  • Počas prípravy zvyšku tvarohového koláča ich dajte do chladničky.
  • Do veľkej misy vložte smotanový syr, cukor, kakaový prášok a vanilkový extrakt. Premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • V inej miske ušľahajte hustú smotanu, kým nebude pevná.
  • Ďalej zmiešajte šľahačku so smotanovým syrom.
  • Náplň na cheesecake náplň rozdeľte do pripravených pohárov a dajte na jednu až dve hodiny do chladničky, aby cheesecake stuhol.
  • Pred podávaním ozdobte čerstvým ovocím, šľahačkou alebo strúhanou čokoládou.
Veľký pohár naplnený čokoládovými sušienkami, čokoládovým mascarpone a šľahačkou.
Zdroj: gastrosenses.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.