Bravčová bábika pečená s jablkami a cibuľou

Bravčová bábika pečená s jablkami a cibuľou

Táto pečená bábika je vynikajúcou večerou, ktorú navyše zvládnete pripraviť v jednej panvici! Bravčové mäso sa najskôr opečie na sporáku a potom sa dopečie v rúre spolu s jablkami a cibuľou. Dokonalá kombinácia chutí!

Čo budete potrebovať

  • 500 g bravčovej bábiky
  • soľ a korenie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 3 veľké jablká nakrájané na hrubé plátky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná
  • 1 lyžička tymiánu

Na omáčku:

  • 1/4 šálky zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžička tymiánu

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia a dochuťte bravčovú bábiku soľou a korením.
  • Cibuľu a jablká nakrájajte na veľké plátky a dajte bokom.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v malej miske a dajte bokom.
  • Rozpáľte veľkú liatinovú panvicu na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte olivový olej a do stredu vložte ochutenú bravčovú bábiku.
  • Mäso zo všetkých strán opečte, aby získalo krásnu zlatohnedú farbu.
  • Bravčovú bábiku vyberte z panvice a dajte ju bokom.
  • Pridajte do panvice maslo.
  • Pridajte jablká a cibuľu a posypte tymianom.
  • Varte, kým nezačnú jablká mäknúť.
  • Odstráňte z tepla.
  • Umiestnite bravčovú bábiku na jablká a cibuľu v panvici.
  • Bábiku zalejte omáčkou.
  • Panvicu vložte do rúry a pečte 25 minút alebo pokiaľ nebude bábika prepečená. Vyberte z rúry a pred krájaním nechajte bábiku 5 minút odpočinúť.
  • Užite si to!
Plátky bravčového mäsa podávané so zelenými fazuľkami na tanieri.
www.herbsandflour.com

Máme pre vás aj ďalšie výborné recepty na bravčovú bábiku , ktoré si zamilujete. Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.