Táto pečená bábika je vynikajúcou večerou, ktorú navyše zvládnete pripraviť v jednej panvici! Bravčové mäso sa najskôr opečie na sporáku a potom sa dopečie v rúre spolu s jablkami a cibuľou. Dokonalá kombinácia chutí!
Čo budete potrebovať
- 500 g bravčovej bábiky
- soľ a korenie
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 3 veľké jablká nakrájané na hrubé plátky
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná
- 1 lyžička tymiánu
Na omáčku:
- 1/4 šálky zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 lyžička tymiánu
Postup
- Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia a dochuťte bravčovú bábiku soľou a korením.
- Cibuľu a jablká nakrájajte na veľké plátky a dajte bokom.
- Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v malej miske a dajte bokom.
- Rozpáľte veľkú liatinovú panvicu na stredne vysokom plameni.
- Pridajte olivový olej a do stredu vložte ochutenú bravčovú bábiku.
- Mäso zo všetkých strán opečte, aby získalo krásnu zlatohnedú farbu.
- Bravčovú bábiku vyberte z panvice a dajte ju bokom.
- Pridajte do panvice maslo.
- Pridajte jablká a cibuľu a posypte tymianom.
- Varte, kým nezačnú jablká mäknúť.
- Odstráňte z tepla.
- Umiestnite bravčovú bábiku na jablká a cibuľu v panvici.
- Bábiku zalejte omáčkou.
- Panvicu vložte do rúry a pečte 25 minút alebo pokiaľ nebude bábika prepečená. Vyberte z rúry a pred krájaním nechajte bábiku 5 minút odpočinúť.
- Užite si to!
Máme pre vás aj ďalšie výborné recepty na bravčovú bábiku , ktoré si zamilujete. Inšpirujte sa!