Bábika s horčičnou omáčkou

Bábika s horčičnou omáčkou

Výborná bábika s krémovou omáčkou z horčice je skvelou večerou pre celú rodinu. Mäso je neuveriteľne krehké a lahodné a omáčku ho povyšuje o ďalší level vyššie.

Čo budete potrebovať

  • 2 bravčové bábiky, každá s hmotnosťou cca 500 g
  • 1 lyžička soli alebo podľa chuti
  • 1 lyžička korenia alebo podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

Na omáčku:

  • 2 lyžice masla
  • 3 strúčiky nasekaného cesnaku
  • ¼ šálky kuracieho vývaru
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 1 lyžička mletej horčice
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • ½ lyžičky sušeného tymiánu
  • 2 lyžičky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • ½ lyžičky soli alebo podľa chuti
  • ½ lyžičky korenia alebo podľa chuti

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Bravčové mäso ochuťte 1 lyžičkou soli a korenia rovnomerne po celom obvode.
  • Vo veľkej panvici vhodnej do rúry rozohrejte olivový olej a bravčové bábiky opečte zo všetkých strán, asi 2 až 3 minúty z každej strany.
  • Preneste panvicu do predhriatej rúry a pečte 18-20 minút, alebo pokiaľ teplomer neukáže vnútornú teplotu 63 °C.
  • Bravčové bábiky preložte na doštičku a nechajte 10 minút odpočinúť.
  • V rovnakej panvici rozpustite maslo na strednom plameni.
  • Pridajte cesnak a restujte 30 sekúnd, kým nebude aromatický.
  • Na panvicu pridajte kurací vývar, smotanu, mletú horčicu, dijonskú horčicu, sušený tymián, petržlenovú vňať, soľ a korenie.
  • Všetko premiešajte, zoškrabnite opečené kúsky z dna panvice, stiahnite plameň na mierny a varte 8 až 10 minút, kým omáčka trochu nezhustne.
  • Bábiku naporciujte a podávajte s horčičnou omáčkou na zemiakovej kaši.
  • Podľa potreby ozdobte petržlenovou vňaťou.
Bábika s krémovou omáčkou z horčice na tácke.
www.cravinghomecooked.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.