Bravčová bábika pečená so zeleninou

Bravčová bábika pečená so zeleninou

Tento luxusný pečený pokrm z mäsa a zeleniny sa ľahko pripravuje a ešte lepšie chutí! Kombináciu zeleniny pripravovanej v rúre a bravčovej bábiky si prote musíte zamilovať.

Čo budete potrebovať

Na zeleninu:

  • 500 g ružičkového kelu, rozpolené
  • 3 šálky maslovej tekvice, nakrájané na kúsky o veľkosti sústa
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na mesiačiky
  • 6 veľkých strúčikov cesnaku, nakrájaných na plátky
  • kôra z 1 citróna
  • 1/4 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • avokádový alebo olivový olej
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Na mäso:

  • 1 bravčová bábika s hmotnosťou cca 700 g, najlepšie izbovej teploty
  • 2 lyžice avokádového oleja
  • soľ a čierne korenie
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať, na ozdobu

Postup

  • Jeden rošt umiestnite doprostred rúry a druhý do spodnej tretiny.
  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Vo veľkej miske zmiešajte ružičkový kel, maslovú tekvicu, cibuľu a cesnak.
  • Pokvapkajte olejom tak, aby sa všetko obalilo, a podľa chuti bohato dochuťte soľou a čiernym korením.
  • Zeleninu rozložte na veľký plech a dajte bokom.
  • Plech môžete vyložiť papierom na pečenie.
  • Bravčovú bábiku vyberte z obalu, osušte papierovou utierkou a potrite 1 lyžicou avokádového oleja.
  • Zohrejte zvyšnú 1 lyžicu avokádového oleja na stredne vysokom plameni vo veľkej liatinovej alebo nerezovej panvici vhodné do rúry.
  • Keď je olej horúci, pridajte mäso a opekajte zo všetkých strán, celkom asi 5-6 minút.
  • Potom presuňte panvicu s bravčovým mäsom do rúry, vložte ju na strednú mriežku a zeleninu na spodnú tretinu rúry.
  • Pečte 10-16 alebo kým vnútorná teplota bravčového mäsa neukáže 63 stupňov Celzia, pričom v polovici pečenia bravčové mäso otočte.
  • Vyberte bábiku z rúry na doštičku alebo na tanier.
  • Voľne ju zabaľte do „stanu“ z alobalu a pred krájaním nechajte 10 minút odpočívať.
  • Medzitým pokračujte v pečení zeleniny ďalších 5-6 minút alebo kým nezmäkne.
  • Zeleninu vyberte z rúry a posypte citrónovou kôrou a parmezánom.
  • Ihneď podávajte k bravčovému mäsu, ozdobené čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Bábika nakrájaná na plátky s pečenou zeleninou.
www.littlebroken.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.